Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aşk İçin Erimeli, Aşk O Zaman Aşk

Aşk İçin Erimeli, Aşk O Zaman Aşk

Interflora, yeni filminde Kış'ın Bahar'a duyduğu umutsuz aşkı nefis bir canlandırma ile hikayeleştiriyor ve bizleri sevgiye kendimizi bırakmaya çağırıyor.

Çiçek dağıtım servisi Interflora, tatlı reklamlar yapıyor. Ürün çiçek olunca hikaye anlatmaya müsait konular çıkıyor tabii. Interflora’nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı yeni film de tam bir çiçek filmi; tatlı, duygusal, romantik ve biraz da hüzünlü bir aşk hikayesi.

Danimarkalı reklam ajansı Brandhouse tarafından yaratılan “Melting Hearts” isimli canlandırma film, soğuk ve buzlu bir havanın estiği büyülü bir ormanda açılıyor. Ormanda dolaşan Kış ile tanışıyoruz, sakallı, mitolojik bir tanrıya benzeyen buzdan bir figür. Kış, gizlice, etrafta hoplaya zıplaya dolaşan ve ardında çiçekler bırakan kadını izliyor. Kadının kim olduğu biraz yoruma açık, bence Bahar ama Doğa Ana olarak da kabul edilebilir. Kadın, bir ağaç gövdesine benziyor, yeşil çimlenmiş saçları, bedenini sarmış çiçekleri var. Belli ki Kış, bu kadına abayı yakmış, karın üstüne kalpler çiziyor, içli içli ona bakıyor.

Kış, nihayet Bahar’a elinde çiçeklerle gidiyor ama çiçekler donuyor tabii. Bahar, Kış’ın elini tutmaya çalışınca ise adamın parmakları eriyor. Bahar, hüsranla kaçıyor. Nihayet bir gün batımında yine karşı karşıya geliyorlar, bir ağaç kütüğü üzerine oturup el ele gün batımını seyredecekken… Bu umutsuz aşk hikayesi noktalanıyor.

“Bırakın, aşk sizi tüketsin” sloganına bağlanan film; insanları sevgiden ve bağlanmaktan korkmamaya, aşkta kendilerini kaybetmeye çağırıyor. Asla bir arada olamayacak iki karakter ile fedakarlığı, trajediyi ve aşkın büyüsünü anlatırken aşk yüzünden ne kadar yara alırsak alalım, kışın her yıl yeniden uyanışı gibi bir gün yeniden iyileşeceğimize ve aşk için yeniden hazır olacağımızı da vurguluyor.

aşk_interflora_brandhouse_bigumigu aşk_interflora_brandhouse_bigumigu aşk_interflora_brandhouse_bigumigu aşk_interflora_brandhouse_bigumigu aşk_interflora_brandhouse_bigumigu aşk_interflora_brandhouse_bigumigu

Ayrıntılı Bir Hazırlık Süreci

Gerçek görüntü yerine canlandırma ile büyülü bir masal ortamı yaratan filmin yapımı 6 ay sürmüş. Filmde kukla veya model kullanılmamış, karakterlerin tamamı görsel efektlerle hazırlanmış. Ancak, tasarımcılar, bilgisayarla hazırlanan detayları dal, şeker ve zamktan yapılmış ayrıntılı bir orman seti üzerine yansıtarak gerçekçi bir görünüm elde etmiş. Hareketler ise stop-motion tekniği ile ortamda kaydedilerek tekrar yaratılmış.

Künye:
Reklamveren: Interflora
Reklam Ajansı: Brandhouse
Yapım: Hydralab
Yönetmen: Sunit Parekh
Görüntü Yönetmeni: Tonni Zinck
Beste: Martin Dirkov
Yaratıcı Yönetmen: Mikkel Elung
Sanat Yönetmeni: Sigurd Bjerre
Orijinal Müzik: Martin Dirkov

Görsel: Vimeo