Bildiğiniz gibi biz de bir süredir hazır ofisi anlayışının Türkiye’deki en yeni temsilcilerindenKolektif House’dayız. Farklı disiplinlerde üretim yapan Kolektifli komşularımızı tanıdığımız serimizin yeni bölümünde, iki müzisyenin bir araya gelerek kurduğu label Kaydedenler Kulübü ve kurucuları Sertaç Özgümüş ve Güntaç Özdemir ile birlikteyiz.
Kuruluş hikayenizi anlatır mısın? Emekleme döneminde yaşadığınız zorluklar nelerdi?
Güntaç: Sertaç ve ben kendi projelerimiz haricinde serbest çalışarak reklam müzikleri yapıyoruz. Bunu bir noktada daha da kurumsallaştırmaya niyetlenmiştik ama içimize sinen bir yer bulamayınca bu fikri askıya almıştık. Ev ofislerimizden işlerimizi yapmaya devam ediyorduk. Ta ki Kolektif House Levent’i görene kadar da çalışmaya evden devam ettik. Freelance çalışma temposunun kendi içinde avantajları ve dezavantajları var. Bir zorluk olarak tanımlamasak da hoş olmayan bir tarafları da cabası. Örnek olarak da markaları veya ajansları evinize davet etme zorunluluğunu verebiliriz.
Bugün geldiğiniz noktaya ulaşırken geçtiğiniz en önemli aşamalar, atladığınız temel basamaklar nelerdi?
Güntaç: Bugün bu noktaya gelmemizin ve evimizin dışında üretim yapma hayalimizi gerçekleştirebilmemizin altında her zaman kaliteli müzik yapmak ve kendimizi sürekli geliştirmemiz yatıyor diyebiliriz. Tabii bir de hiçbir zaman yılmamak!
Ne zamandır Kolektiflisiniz?
Sertaç: Kolektif House Levent açıldığından beri. Hatta inşaatı devam ederken Kolektif’li olduk.
Kaydedenler Kulübü’nün gelişiminde ve şu anki çalışma dinamiklerinde Kolektif’in yeni ve yaratıcı ofis anlayışının size ne gibi faydaları oldu?
Sertaç: Yaratıcı bir işle meşgulüz. Yani ilhama muhtacız. 🙂 Kolektif’in hem atmosferini hem de tanıştığımız insanlarını göz önüne alırsak, stüdyomuzu açmak için daha iyi bir yer olamaz diye düşünüyoruz. Güntaç, Kolektif Levent’e “Brooklyn il sınırı” diyor 🙂
Kaydedenler Kulübü’nün 2016 hedefleri neler?
Sertaç: 2016’nın Eylül ve Aralık ayında Güntaç’ın 2 adet tekliğini çıkartıyoruz. Bunun dışında devam eden reklam müziği işlerimiz var. Başka sanatçıların da yayınlayacağımız parçaları var. 2016’nın geri kalanı baya hareketli geçecek bizim için.
Türkiye’de Kaydedenler Kulübü’nün yaptığı işi yapmanın zorlukları ve kolaylıkları var mı? Neler?
Güntaç: Türkiye’de bir plak şirketi olmanın kolaylıkları yok. 🙂 Unkapanı’ndan günümüze uzanan eski tip vizyonlarla hareket etmek anlamsızlaşıyor. Yeni nesil bir label olmak için çabalıyoruz. Jingle kısmında da zorluk olarak aklımıza ilk gelen etken zaman oluyor. Çok kısa sürede çok fazla şey isteniyor, ve “bir şekilde” yetiştirmemiz bekleniyor. Yetiştiriyoruz da. Ama keşke bir reklam filminde müziğe sıra en son gelmese..
Görsel: Kaydedenler Kulübü