Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tüm Kartlarınızı Muhafaza Edecek En Umut Vaat Edici Kart: Stratos

Tüm Kartlarınızı Muhafaza Edecek En Umut Vaat Edici Kart: Stratos

Aynı amacı taşıyan örneklerinin arasından ABD'de üyeliğe açılması ve yakın zamanda nakliyata hazır olmasıyla sıyrılan Stratos'la ilgili detaylar

Önceden bahsettiğimiz tüm kartları tek bir karta toplama girişimlerinden Coin ve Plastc‘in hala ön sipariş/test dönemini atlatamaması dikkatleri çekerken son günlerde (her ne kadar yeni bir girişim olmasa da) Stratos, hakkındaki umut vaat edici yorumlarla ön plana çıkıyor. Nedeniyse 30 gün içinde akıllı kartın nakliyata hazır olması.

Yavaş ama emin adımlarla ilerlediği söylenen Michigan tabanlı girişimin çıkartacağı kart VISA’dan daha da ince bir özelliğe sahipken bluetooth bağlantısı sayesinde her yerde kullanılabiliyor. Kullandıkça akıllanan kart kullanım geçmişinize göre anlık öneriler verebiliyor, ki bu özelliği konum bazlı geliştirmek de girişimin gelecek planları arasında bulunuyor. Kartın mobil uygulaması üzerinden kapsadığı kartlarınız ve harcama takipleriniz arasında hareket edebiliyorsunuz. Kredi, bankamatik, bağlılık, hediye gibi her çeşit kart ve abonelikle ilgili yüklemeleri yapabiliyorsunuz. Ortalama iki yıla sahip kartın bataryası bittiğinde ise batarya sigortası kapsamında 49 dolarlık takas farkıyla yeni kart edinebiliyorsunuz.

Kart numaralarınızı göstermeyen Stratos, yine güvenlik amacıyla telefonunuzun yakınında belli bir süre olmadığında kapanıyor. Aynı zamanda PIN veya Touch ID sayesinde kartlarınızın detaylarını muhafaza ediyor. Hızlı erişim içinse dokunma sensörleri devreye girebiliyor.

Apple Pay ve Samsung Pay gibi hizmetlere göre avantajlı yanı ise ilk günden itibaren ABD’deki tüm satıcılarla çalışacağını söylemesi.

Beş farklı renge sahip (mavi, yeşil, somon, beyaz ve gri) kartı edinme şekline gelince; Stratos tek seferli satış yerine de yıllık 95 veya iki yıllık 145 dolara üyelik sistemini uyguluyor.

İlk etapta sadece ABD’de piyasaya sunulacak kartlar manyetik alana sahip kartların olduğu (küresel anlamda) her yerde geçebilecek. Girişimin gelecek planları arasında ise bulut sistemi üzerinden yükleme ve paylaşım, parmak izi üzerinden güvenlik sağlama, sanal kart yüklemeleri ve çip tabanlı bağlantısız kart teknolojisi olan EMV‘ye geçmek bulunuyor.

Kartla ilgili çıkmış tüm haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak

Görseller Stratos’dan alınmıştır.