Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Metin Kaplan: Electrolux Uluslararası Tasarım Yarışması’nı kazandı!

Metin Kaplan: Electrolux Uluslararası Tasarım Yarışması’nı kazandı!

Mayıs’ta duyurduğumuz Electrolux’ün tasarım yarışmasının finalistlerinden birisi de bir Türk olmuş.

Dünya devi Electrolux’ün dört yıldır tüm dünyadaki üniversitelerde tasarım bölümü öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği “Uluslararası Design Lab Tasarım Yarışması”nda bir Türk tasarımcı dokuz finalist arasına girmeyi başardı.

Electrolux yarışmasının alanlarında tanınmış tasarımcı ve ürün uzmanı jüri üyeleri tarafından seçilen finalist Metin Kaplan, tasarımıyla dünyada dokuz, Avrupa’da ise ilk üç finalist arasına girmeyi başardı.

2006 teması “2016’da Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları” olan yarışmada finale kalan Kaplan, İTÜ Endüstri Tasarımı Bölümü’nde eğitim görüyor.

Uluslararası alanda birçok başarıya imza atmış jüri üyeleri yarışmaya katılan projeleri, tasarım, işlevsellik, yenilikçilik, tüketici içgörüsü ve sağlıklı beslenme alışkanlığı geliştirme kriterlerine göre değerlendirecek.

Design Lab 2006 Yarışması’nın jüri iyeleri arasında dünyaca tanınmış tasarımcılardan Humberto Campana ve Fernando Campana, dünyaca tanınmış şef Tetsuya Wakuda, NASA Space Mimarı Constance Adams ve Electrolux Tasarım Bölümü Başkanı Henrik Otto yer alıyor.

Finale kalan tasarımlar kasım ayında Barselona’da yarışacak.

Güncelleme:
Metin Kaplan yarışmanın birincisi oldu ve hepimizi gururlandırdı!

http://www.electrolux.com/node35.aspx?id=1056442