Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ogilvy İstanbul’un Twitter’da Yarattığı İnsan Kaynakları Kurgusu

Ogilvy İstanbul’un Twitter’da Yarattığı İnsan Kaynakları Kurgusu

Ogilvy İstanbul bünyesinde açık olan 4 pozisyon için iş ilanı vermek yerine Twiter üzerinden yaratıcı bir yol seçiyor.

Oglivy İstanbul ekibi büyütmek istiyor ama bunu yaparken iş ilanı vermek yerine bu kez yeni bir yol deniyor, mecrası da Twitter. Sosyal medya uzmanı, proje/müşteri ilişkileri yöneticisi, sanat yönetmeni ve reklam yazarı pozisyonları için en doğru isimleri arayan ajans bu pozisyonların tümüne ayrı ayrı Twitter hesabı açıyor. Her pozisyon için yaptığı işle alakalı ve manidar hesap isimleri seçilmiş. Tüm bu hesaplar ajanslarda ilgili pozisyonlarda çalışan profesyonelleri bularak takip ediyor ve onlara gerilla tweet’ler göndermeden yapacağını yapıyor.
Sanat yönetmeni hesaplarından diğer örnekler: ‘need a retouch?’, ‘843×403?’, ‘hungry for awards?’, ‘perfectionist?’
Diğer reklam yazarı hesapları: ‘want to shine?’, ‘140 is enough?’, ‘hate typo?’, ‘are you campaignable?’
Diğer sosyal medya uzmanı hesaplarından bir örnek: ‘happy?’
Diğer proje yöneticisi hesaplarından örnekler: ‘need some action?’, ‘still alive?’, king of accounts?’, ‘need a challenge?’
Dolayısıyla sizi bir anda 5 hesap takip etmeye başlıyor, hepsi de ilk bakışta kırmızı görünüyor. Bu hesapların isimlerinin tümü şu an çalıştıkları işteki mevcut durumlarını sorgulamasını ister cinsten. İlk anda olan biteni çözmeye çalışıyorsunuz ve hesaplara girip gönderdiği tweet’i okuduğunuzda mesajı o size mesaj atmadan alıyorsunuz.
Mevcut pozisyonunda çalışırken hiçkimsenin sosyal medya üzerinden gelen tweet’e alenen yanıt verebileceğini sanmıyorum ama yine de dikkate değer bir kurgu ve proje. Kaldı ki kurgu bunun üzerine de kurulmamış, e-mail ile başvuru bekliyorlar. Tam bu noktada da IK’ya gelen başvuru sayısını öğrenmek istedik, aynı gün içinde gelen başvuru sayısını mümkün olduğunda kısa zaman içinde paylaşırız.
Bu iş biraz da Twitter gibi önemli bir mecranın dinamiklerine hakim, olan biteni erken takip edip harekete geçebilen sektör insanlarını da ayıklıyor bana kalırsa.
Aynı gün içinde projeyi konuşanlar: