Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lady Gaga ve Louvre Müzesi Joker Evreninde Bir Araya Geliyor

Lady Gaga ve Louvre Müzesi Joker Evreninde Bir Araya Geliyor

Lady Gaga, başrolünde yer aldığı Joker: Folie à Deux filmine eşlik eden Harlequin albümünün tanıtımını Louvre Müzesi işbirliği ile sanatsal bir şölene dönüştürüyor.

Ekim ayının ilk haftasında tüm dünyada vizyona girmesi beklenen Joker: Folie à Deux, kast açıklandığından bu yana Joker ve Lady Gaga hayranları için büyük bir heyecan kaynağı olmaya devam ediyor. Filmde Joaquin Phoenix tarafından canlandırılan Joker (Arthur Fleck) karakterinin toksik aşkı olan Harley Quinn’i canlandıran Lady Gaga, filmin kendisi için bulunmaz bir ilham kaynağı olduğunu her fırsatta dile getiriyor ve bu ilhamı pratiğe döktüğü albümü Harlequin’i 27 Eylül’de yayınlıyor. 

Filme eşlik edecek ve içinde Tony Bennett gibi müzisyenlere saygı duruşu niteliğinde caz standartları da barındıran bu albümün ilk teaserı bugün Lady Gaga’nın resmi Instagram hesabından yayınlanır yayınlanmaz büyük bir beklenti yarattı. Teaser videosunda Harley Quinn karakterinin masum Lee Quinzel haliyle arz-ı endam eden Lady Gaga, Louvre Müzesi’nde tek başına gezerken Mona Lisa ile karşılaşıyor ve Mona Lisa’nın ifadesiz yüzüne Joker’in o ikonik makyajını yaptığını görüyoruz. Videonun fonunda çalan ‘There’s Always A Joker’ isimli şarkı ise 27 Eylül’de yayınlanacak Harlequin albümünün müjdecisi oluyor.

Deliliğe Övgü

Lady Gaga ve Louvre Müzesi’nin eş zamanlı olarak yayınladığı bu etkileyici videonun müjdelediği tek şey elbette Lady Gaga’nın tematik albümü değil. Lady Gaga’nın daha önceki röportajlarında bolca dile getirdiği ‘filmle alakalı sürpriz proje’nin, multidisipliner sanatçı ve Louvre Müzesi işbirliği ile gerçekleşecek bir serginin olduğu bilgisine de ulaşıyoruz. Figures Du Fou (Delilik Figürleri) temalı sergi, Joker: Folie à Deux (İkili Delilik) filminin temasına uygun bir deliliğe övgü içeriyor. 16 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek bu sergi ortaçağdan romantik dönem sanatçılarına dek uzanıyor ve tüm bu tarihsel süreç boyunca ‘deli’ figürünün nasıl ele alındığına odaklanıyor.

 

Görsel:  YouTube