Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sadece Renk Körlerinin Görebildiği Banka Reklamı

Sadece Renk Körlerinin Görebildiği Banka Reklamı

Toronto-Dominion Bank, sadece renk körlerinin görebildiği reklam panosu üzerinden izleyiciyle çok güçlü bir bağ kuruyor.

Ogilvy Kanada tarafından Toronto-Dominion Bank (TD Bank) için tasarlanan reklam panoları, standart renk görüşüne sahip olanlar için boş yeşil tuvaller gibi görünüyor. Yakından bakıldığında ise panoların sadece yeşil olmadığı, yeşil ve kırmızı noktalardan oluştuğu görülebiliyor. Bu noktalar sayesinde görme bozukluğu olan kişilere kendini gösteren gizli mesajlar oluşturulmuş.

Kampanyanın en etkileyici özelliklerinden biri ise panodaki metin: “Eğer bunu görebiliyorsan, bu biz seni gördüğümüz içindir.”

Bu ufuk açıcı kampanya, interneti daha kapsayıcı hale getirmek için tasarlanmış ücretsiz bir Google Chrome uzantısı olan TD Accessibility Adapter’ı (TD Erişilebilirlik Uyarlayıcı) tanıtıyor. İnternetin %3’ten daha azının engelli kullanıcılar için erişilebilir olduğu gerçeğinden yola çıkarak hazırlanan bu araç, oyun alanını eşitlemeyi amaçlıyor.

Kullanıcılar, TD Accessibility Adapter aracılığıyla; okuma kılavuzları, disleksik kişiler için uygun olan daha büyük yazı tipleri ve monokrom, karanlık mod ve düşük doygunluk gibi çeşitli renk modları ile tarama deneyimlerini özelleştirebiliyorlar. Başlangıçta şirket içi kullanıma yönelik bir araç olarak kullanıma sunulmuş ancak artık ücretsiz olarak halkın kullanımına açılmış.

Görsel: Ogilvy Canada and TD Bank