Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bitkileri Kullanarak Heykeller Üreten Sanatçı

Bitkileri Kullanarak Heykeller Üreten Sanatçı

Fransız sanatçı Christophe Guinet, bitkileri günlük objelerle birleştirerek hayal gücünün ve yaratıcılığın sınırlarını zorluyor.

Fransız sanatçı Christophe Guinet, Monsieur Plant mahlasıyla, bitkileri ve doğaya ait birçok elementi kullanarak ilginç enstalasyonlar üreten bir sanatçı. Kendisini ‘Şehirli Bahçıvan’ olarak tanımlayan botanik sanatçısının yaptığı işler arasında bitki kökleri ile oluşturulmuş heykellerden, inanılmaz formlar kazandırılmış ağaç kütüklerine kadar birçok doğal unsur barındıran örneği görmek mümkün.

Yapay Zeka İşi Gibi Görünen Doğal Tasarımlar

Monsieur Plant’in işleri arasında en çok dikkat çekenler hiç kuşkusuz ‘Think Nature’ ismini verdiği sergisinde kullandığı, doğanın gündelik hayatı ele geçirdiği hissini veren eserleri. Dev ağaç gövdelerinde görmeye alışkın olduğumuz büyük yosun öbeklerini tıpkı birer dekorasyon unsuru gibi kullanan Monsieur Plant, aynı zamanda orman ve botanik bahçesi gibi alanlarda sergilenen çalışmalar da yapıyor.

Aynı zamanda Nike Fransa’nın marka elçilerinden biri olan Monsieur Plant, ham ağaç kabuklarıyla, çimlerle ve bonsai bitkileri ile tasarladığı Nike sneakerlarla bir dönem ülke çapında fenomene dönüşmüş bir sanatçı. Sadece Nike ile değil Marshall ve DFNS gibi markalar için de tasarımlar yapıyor.

Vitrin tasarımından açık hava enstalasyonlarına, tablolardan heykellere ve sanatsal peyzaj işlerine kadar birçok alanda üreten Monsieur Plant, aynı zamanda doğanın korunması ile ilgili birçok projede de aktif olarak rol alıyor.

 

Görsel: MonsieurPlant.com