Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ten Renginde Kapsayıcı Kondom Serisi

Ten Renginde Kapsayıcı Kondom Serisi

Cinsel sağlık markası Roam, farklı etnik kimlikleri temsil etmek amacıyla cilt tonu seçeneklerine sahip dünyanın ilk ten rengi prezervatif serisini piyasaya sürdü.

Londra merkezli cinsel sağlık ürünleri markası Roam, farklı cilt tonu seçeneklerine sahip dünyanın ilk ten rengi prezervatif serisini piyasaya sürdü. Diğer markaların farklı etnik kimliklere sahip insanları temsil etme konusunda yetersiz kaldığını belirten Roam, çeşitlilik eksikliğinden yola çıkarak seçenek ve temsiliyeti artırmak amacıyla kreatif ajans Word on the Curb iş birliğinde kapsayıcı bir ürün tasarımına imza attı.

Renksiz kauçuk lateksten üretilen piyasadaki prezervatifler, içeriğindeki doğal pigment nedeniyle beyaz bir tona sahip. Roam’ın yeni ten rengi kondom serisi ise koyu kahverengi, orta tonlarda kahverengi, açık kahverengi ve orijinal lateks olmak üzere dört farklı renk seçeneği sunuyor. Doğal lateksten üretildikleri için biyolojik olarak tamamen parçalanabiliyorlar. Roam ayrıca prezervatif ambalajı olarak tamamen plastik yerine yüzde 40 daha az plastik içeren kağıt folyo kullanıyor.

Cinsel sağlık kategorisinde daha önce var olmayan bir kategori açtıklarını belirten Roam sözcüsü, cinsel açıdan aktif tüm toplulukların incelikli ihtiyaçlarını karşılamayı başaramayan eski markalara meydan okuduklarını söylüyor. Yeni ürün serisini Londra’nın metro hattındaki 2 binden fazla noktada yayınlanan bir açık hava kampanyası ile destekleyen marka, satın alınan her ürün karşılığında bir ürünün de cinsel sağlık eğitimleri veren bir yardım kuruluşu olan Brook‘a bağışlanacağını duyurdu.

Yakın zamanda Pantone, 10. yılını kutladığı ‘SkinTone Guide’ çalışmasının kapsamını daha fazla insanı temsil edebilmek adına genişlettiğini duyurarak, 28 yeni cilt rengi eklediğini açıkladı. Temsiliyetin her zamankinden daha fazla tartışıldığı bir dönemde, Pantone’nin bu duyurusu kapsayıcılık konusunda eğilen markalar için aynı zamanda yeni bir trende işaret ediyordu. Bu trendi izleyen Roam, cinsel sağlık alanındaki temsiliyet yetersizliğine yeni bir ürün kategorisi oluşturarak çözüm getiriyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Roam® (@explore.roam)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Roam, Instagram