Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dinleyiciye Özel, Tek Kopya Parça: Adam Tensta – Pass It On

Dinleyiciye Özel, Tek Kopya Parça: Adam Tensta – Pass It On

İsveçli rap şarkıcısı Adam Tensta, geçtiğimiz ay çıkarttığı yeni single çalışması 'Pass It On'u sadece kendi Facebook fan sayfası üzerinde yayınladı. Albüm çıkartmayarak şarkıyı sadece Facebook üzerinden dinletme projesi gerek sosyal medyada, gerekse müzik dünyasında alışa gelmedik bir etki de yarattı.

Bu yaratıcı projenin en dikkat çeken tarafı, Pass It On'un, anlık olarak sadece tek bir kişi tarafından dinlenebilmesi. Dolayısıyla parçayı merak edip dinlemek isteyenlerin, şarkıcının Facebook Fan sayfasında yer alan uygulamayı yüklemesi ve ardından Facebook hesaplarının kayıtlı olduğu mail kutusuna düşen linki tıklayarak, şarkıyı dinlemek için sıraya girmesi gerekiyor. 

Bunca işlemin yapıldığını öğrendikten sonra, acaba yaptıklarıma değecek mi (!?) diye merak edip şarkıyı geç de olsa dinleyebildim. Çünkü şarkı için beni sıraya sokacak mailin, daha doğrusu linkin, postama düşmesi bir kaç günü buldu. Adam Tensta'dan gelen mailde şu yazıyordu:

"You are next in line to listen to my new single "Pass It On", the song that only exists in one copy, and you can only listen to it once. You can find the song in the PassItOn tab at my Facebook Fanpage, or simply by clicking here."

Thank you for participating. I hope you like it!

Adam"

Uygulama ekranında sıranın bana gelmesini beklerken, yukarıda gördüğünüz 'Cut The Line' bölümüne eklenen butonlara tıklayarak, sırada bekleyen 45 kişinin önüne geçiverdim birden yes (Her buton 15 kişinin önüne taşıyor; ayrıca YouTube bağlantılı butona tıkladığımda Adam Tensta'nın farklı bir parçasını da dinlemiş oldum.)

Sonunda sıra bana geldi ve şarkıyı dinleyebildim! Her ne kadar rap dinlemesem de Pass It On'u oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Ayrıca ilk defa dinleyeceğim bir parça için zahmet gösterip sıraya girmem ve şarkıyı o an sadece benim dinliyor olmam da değişik bir duyguydu smiley

Kendi reklamını böylesine yaratıcı bir projeyle süsleyen Adam Tensta'yı buradan kutlarım, harika bir iş çıkartmış gerçekten! wink