Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sadi Tekin’in Kes Katla Yapıştır Evleri

Sadi Tekin’in Kes Katla Yapıştır Evleri

Sadi Tekin tarafından kes katla yapıştır projesi kapsamında yaratılan 3B kağıt maketler ince detaylarıyla dikkat çekiyor.

Kes yapıştır maket evleri yaşı yeten birçok kişi hatırlayacaktır. Kartondaki veya kağıttaki modelin kesilip yapıştırılmasıyla oluşturulan maketler o dönem için bulunmaz bir eğlence kaynağıydı. Özellikle 80’lerde ve 90’larda çocuk olanların eğlenerek zaman geçirdiği modelleri biriktirerek küçük bir kasaba ya da köy tasarlayanlar bile oluyordu. Genellikle gazetelerin verdiği bu karton maketler el becerilerini geliştirirken çocukların vakit geçireceği bir uğraş oluyordu. Bazı maketler o kadar zorlayıcı olabiliyordu ki evin yetişkinleri de işin içine dahil oluyor olay aile boyu bir eğlenceye dönüşüyordu. Teknolojiyle hala haşır neşir olmadığımız dönemlerde güzel bir eğlence aracı olan bu modeller zamanla tarih oldu. Endüstriyel tasarımcı ve illüstratör Sadi Tekin’in kes katla yapıştır projesi ise bu nostaljik eğlenceyi yeniden karşımıza çıkarıyor.

Suluboya ile renklendirilmiş maket evler

Ürün Tasarımı ve illüstrasyonlarının yanı sıra çocuk kitapları tasarımları ve karakter tasarımları da yapan Sadi Tekin House of Pie ve yakın zamanda tasarladığı Inside Out maketleriyle eskiden yaptığımız kes yapıştır maket evlerden çok daha fazla ince detaylar sunuyor.

Sadi Tekin projenin son işi olan Inside Out maketinin yapım aşamasını Twitter hesabından adım adım paylaşıyor. Sulu boya ile boyama işlemi gerçekleştiren tasarımcı modeli belirlenen yerlerden keserek 3 boyutlu hale getiriyor. Kes katla yapıştır projesinde Inside Out için paylaştığı videolu gösterim ve maketin son halinde görüleceği üzere modelin her bir köşesinde boyanacak minik detaylar yer alıyor.

Tasarımcı Inside Out 3B kağıt maket modelinin 33×48 cm boyutlarında 200 gr suluboya kağıdına basılmış halini Shopier hesabından satışa sunuyor. Yapboz tadındaki bu modeli tamamlamak ve el becerisini denemek isteyenler bu bağlantı üzerinden sipariş verebiliyor. Yapmakla uğraşamayacak ama koleksiyon değerindeki bu modellere sahip olmak isteyenler için ise maketlerin hazır yapılmış hali de sunuluyor. House of Pie modeli burada, Inside Out modeli de bu bağlantıda yer alıyor. Sadi Tekin’in diğer işlerine göz atmak için Instagram ve Behance hesabına göz atabilir satıştaki diğer ürünlerine Shopier hesabından ulaşabilirsiniz.

Inside Out maketi

sadi tekin sadi tekin


House of Pie maketi

sadi tekin sadi tekin sadi tekin

Görsel: Sadi Tekin