Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çevre Konusunda Hiçbirimiz Kusursuz Değiliz

Çevre Konusunda Hiçbirimiz Kusursuz Değiliz

Karbon nötr enerji şirketi Powershop, çevreye duyarlılık konusunda kimsenin mükemmel olmadığını ancak fark yaratmak için doğru tercihler yapmanın mümkün olduğunu hatırlatıyor.

İster tek kullanımlık plastik bardakların yerine termos kullanalım ister poşet yerine bez çanta taşıyalım hiçbirimiz çevre konusunda yüzde 100 başarılı değiliz. Kimi zaman gereğinden çok fazla bez poşetimiz olur. Bazen bulaşı makinesini tam doldurmadan çalıştırırız. Veyahut çöpümüzü ayrıştırırken neyin nereye gitmesi konusunda tereddütler yaşarız. Avustralya’nın ilk sertifikalı karbon nötr enerji şirketi Powershop da herkesin tamamen çevre dostu olmasa da kesinlikle karbon nötr bir hayat yaşayabileceğini hatırlatıyor.

Bazen daha çevre dostu olanı seçmek zor olabilir

whiteGREY Melbourne tarafından yaratılan kampanya ile Powershop, sürdürülebilir seçimler yapmaya çalışan kişilerin zorda kaldığı durumlara odaklanıyor. Bunu yaparken de çevre konusunda yetersiz olabileceğimiz durumlara hak veriyor. Filmin yönetmenliğini AIRBAG prodüksiyon şirketinden Ben Saunders gerçekleştiriyor.

Reklam filmi, sürdürülebilirlik konusunda adımlar atan ancak kimi zaman unutkanlıktan kimi zaman da karasızlıktan dolayı bu tercihlerini destekleyemeyen kişilerin insani taraflarına odaklanıyor. Climate Active’in 2016 yılında organizasyon ve ürün sertifikası verdiği Powershop, doğru marka tercihleri yaparak basit ama güçlü bir etki yaratabileceğimizi hatırlatıyor.

Powershop pazarlama müdürü Michelle Grigg, çevreci seçimler yapmanın kimi zaman zor olabileceğini ve kimsenin kusursuz olamayacağını söylüyor. Ancak Powershop’u tercih ederek karbon nötr konusunda bir fark yaratabileceklerini de hatırlatıyor.

Künye

Müşteri: Powershop Australia
Ajans: whiteGREY Melbourne
ECD: Joe Hill & Garret Fitzgerald
Yaratıcılar: Kieran Adams, Tom Lander
Tasarım: Gemma Lodi
Kıdemli Yapımcı: Stephanie Ceccaldi
Strateji Başkanı: Nathan Rogers
Prodüksiyon Şirketi: AIRBAG
Yönetmen: Ben Saunders
Yapımcı: David Curry
DOP: Simon Walsh
Renklendirme: CJ Dobson
Ses: Bang Bang Studios
Medya: Media 33

Görsel: Vimeo