Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Futbol Maçı Sonrası Şiddeti Önlemek için Kamuflaj Formalar

Futbol Maçı Sonrası Şiddeti Önlemek için Kamuflaj Formalar

Leo Burnett Brezilya, Bahia Spor Kulübü için hazırladığı kampanyada futbol müsabakalarında yaşanan şiddeti çözmek için kamuflajlı forma geliştirdi.

Dünyanın birçok yerindeki insanların takip ettiği sporların başında futbol geliyor fakat çoğu zaman seyirciler rekabetin de etkisiyle çevresine karşı olumsuz davranışlar sergileyebiliyor. Brezilya’da ise futbol söz konusu olduğunda insanlar daha da tehlikeli bir maskeye bürünebiliyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki Brezilya, dünyadaki en yüksek futbolla ilişkili ölüm oranına sahip ve geçen yıl 19 ölümle sonuçlanan futbol stadyumlarında 144 şiddetli kavga yaşanmış. Futboldaki bu şiddeti azaltmak amacıyla Leo Burnett Tailor Made, Brezilya’nın önde gelen futbol kulüplerinden biri olan Esporte Clube Bahia ile birlikte bir kampanya yarattı.

Maç sonrası kaybolan armalar

Taraftarların korunması amacıyla hazırlanan formalar, teknolojinin yardımıyla seyirciler stadyumdan ayrılırken armanın otomatik olarak gizlenmesini sağlıyor. Formaları oluşturmak için Leo Burnett Tailor Made, chromosonic teknoloji adı verilen ve malzemenin ısı ve ses kullanarak değişmesini sağlayan bir teknik kullandı. Bunun sayesinde forma giyen biri stadyumdan çıktığı anda, coğrafi konum teknolojisi, kişi sokağa gelmeden önce logoyu gizlemeye başlayan bir süreci tetikliyor.

Ülkedeki futbol şiddetini azaltmak isteyen Leo Burnett Tailor Made ve Esporte Clube Bahia ile birlikte çalışarak Camouflage Jersey adını verdiği kampanyasını hazırladı. Proje için sadece birkaç düzine hazırlanan formalar, medyanın da gösterdiği yoğun ilgi sonucunda sınırlı sayıda tekrar üretiliyor ve tüm gelirse şiddet karşıtı girişimleri finanse etmek için kullanılacak.

“Futbolumuzda saçma olan daha geniş bir tartışmanın çözülmesine yardımcı olmak istedik” diyen Leo Burnett Tailor Made yönetici yaratıcı yönetmeni Wilson Mateos, aynı zamanda futbol kulübü Bahia’nın en başta geleneksel bir kampanya istediğini fakat taraftarlar arasında artan şiddet ve ölümlerin ele alınması gereken önemli bir konu olduğunu ve sıradan bir kampanyanın bunu karşılayamacağını belirtmiş.

Künye:

Reklamveren: Esporte Clube Bahia
Reklam Ajansı: Leo Burnett Sao Paulo
Yaratıcı Yönetmen: Pedro Utzeri, Vinicius Stanzione
Metin Yazarları: Gabriel Lepesteur, Eric Fernando, Thiago Strelow
Teknoloji Şirketi: EJTech

Görsel: Vimeo