Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ATÖLYE’den Designer-in-Residence ile Tasarımcılara Açık Çağrı

ATÖLYE’den Designer-in-Residence ile Tasarımcılara Açık Çağrı

ATÖLYE'nin 22 Nisan – 21 Haziran arasında gerçekleştireceği Designer-in-Residence programının teması giyilebilir teknolojiler.

ATÖLYE, yeniliği ve yaratıcılığı harmanladığı Designer-in-Residence programının üçüncüsünü gerçekleştiriyor. İlk programın Aralık 2017’de gerçekleştiği Designer-in-Residence, iki ay sürüyor. Programa seçilen kişiler, ATÖLYE içinde bulunan Prototipleme Lab’ini ve içerisinde bulunan ekipmanı, yapacağı çalışma için kullanma hakkına sahip oluyor. Program süresince üretilen prototipler ve tasarımlar ATÖLYE’de sergileniyor.

Giyilebilir teknoloji ile ilgilenenlere açık çağrı

ATÖLYE, 22 Nisan – 21 Haziran arasında gerçekleşecek Designer-in-Residence’ın üçüncü programı için giyilebilir teknolojileri tema olarak belirledi. Yakın zamana kadar fantastik ve bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz giyilebilir teknolojiler günlük hayatımıza da girer hale geldi. Sağlıktan eğlenceye kadar pek çok alanda gelişen teknoloji, insan hayatının standartlarını yükseltirken modaya da ayak uyduruyor. ATÖLYE de gelişmekte olan giyilebilir teknolojileri programına ekleyerek, tasarımcıları 2 ay boyunca sürecek bir keşif sürecine davet ediyor.

ATÖLYE, etkinliğe katılma hakkı kazanan kişilere, program süresi boyunca, rehberlik (mentor) desteği ve ATÖLYE komite üyeliği verecek. Prototipleme Laboratuvarını ve ekipmanını kullanıma açacak. Çıkan ürünleri ATÖLYE’de sergileme imkanı bulan katılımcılar, ulusal ve uluslararası kanallarda ürününü tanıtma fırsatı yakalayacak.

Desinger-in-Residence’ın ilk konuğu Şubat 2018’de programı tamamlayan tasarımcı Bilge Nur Saltık oldu. Saltık, sünger kullandığı çalışmasında yeni teknik ve dokular üretti. Süngerin sabun, ahşap ve reçine gibi farklı maddelerle etkileşimini inceledi. Üretilecek malzemenin, akustik panel ve koku dispanseri alanlarında nasıl kullanılabileceği üzerine çalışmalar yaptı. Tasarım süreci ve ürünü mini bir sergiyle ATÖLYE’de paylaşıldı. Eli Bensusan, ATÖLYE  ve Fablab Lisboa, işbirliğinde düzenlenen ikinci programın mezunu oldu. Bensusan, mantarın yapısal özelliklerini ve farklı maddelerle girdiği etkileşimi keşfetmeye çalıştı. Bu süreç içerisinde farklı teknikler deneyerek, mumluk, masa lambası, tabure, şarap kadehi kılıfı, sehpa ve aynalı duvar ünitesi gibi ürünler üretti. Tasarımcının ürünleri Temmuz 2018’de sergilendi.

Giyilebilir teknolojiler sizin de ilginizi çekiyorsa 12 Nisan’a kadar bu adresten başvuruda bulunabilirsiniz. Programa 18 yaşın üzerindeki tüm disiplinlerden tasarımcılar katılabilir.

Görsel: ATÖLYE