Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mural İstanbul ile Yapılan Sarıyer’in Yeni Duvar Resimleri

Mural İstanbul ile Yapılan Sarıyer’in Yeni Duvar Resimleri

Kadıköy'den çıkıp şehre yayılan Mural İstanbul'un ilk durağı, festival kapsamında Esk Reyn, Max on Duty ve Leo Lunatic'in boyadığı üç duvarla Sarıyer oldu.

Mural İstanbul, Kadıköy Belediyesi ile yaptığı iş birliğiyle 2012’den bu yana ilçe çapında 34 duvarı sanat parçalarına dönüştürdü. Eylül başında ise proje şehrin diğer ilçelerine doğru ilk adımını attı. Sarıyer Belediye ile birlikte yürütülen çalışmayla Çayırbaşı Caddesi üzerindeki üç duvar üç yerli sanatçıya emanet edildi. Esk Reyn, Max on Duty ve Leo Lunatic tarafından yapılan duvar resimleri ile Mural İstanbul, tam anlamıyla İstanbul’a yayılmaya başladı.

İstanbul’un iki yakasında toplam 37 eser

Mural İstanbul Sarıyer çıkarması Büyükdere Mahallesi, Çayırbaşı Caddesi üzerindeki üç duvarla gerçekleşti. Sarıyer sahilinin ana caddesi olan Çayırbaşı Caddesi’nde ilk tamamlanan eser Max on Duty’nin işiydi. Bu yıl Kadıköy’de de hayvan figürleri kullanan Max’in yeni bir görsel dile geçişine de tanıklık ediyoruz. Ardından Leo Lunatic, imzası haline gelen pandasını dev boyutlarda dikenli teller içine yerleştirdi. Festival, Esk Reyn ve abstrakt formdaki işiyle tamamlandı. Esk Reyn’in bu işi yüzey alanının sunduğu özgürlükle yakın dönemdeki diğer işlerine göre daha karmaşık ve akıcı bir anlatım sunuyor.

Eserlerin konumlarına Mural İstanbul internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Max on Duty:

Leo Lunatic:

Esk Reyn:

Görsel: facebook.com/muralistanbul