Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gap’ten Yazın Hafifliğiyle Havalanan Bir Film

Gap’ten Yazın Hafifliğiyle Havalanan Bir Film

Gap, Wearlight Denim koleksiyonunu anlatan filminde yer çekimine aykırı gibi duran görüntülerle yazın hafif, umarsız ve oyuncu ruhunu yansıtıyor.

Gap, bir süredir Meet Me in the Gap kampanyasını yürütüyor. Bahar koleksiyonu için hazırlanan filmde Cher’i dev zoetroplar eşliğinde şarkı söylerken görmüştük. Kampanyanın son ayağı ise Gap’in yeni Wearlight Denim koleksiyonu için Escher-vari görüntüler sunan bir yaz filmiyle geliyor.

Yard NYC tarafından hazırlanan Meet Wearlight Denim isimli filmde, 2018 yaz koleksiyonundan parçalar giyen insanları yer çekimine baş kaldırırcasına havada süzülürken izliyoruz. Filmin genelinden bize geçen hafiflik hissi, koleksiyonun hava geçiren, hafif ve yaza uygun parçalarını ve mevsimin umarsız, tatlı ruhunu yansıtıyor. Film olabileceğiniz en hafif halinizle olduğunuzda daha çok şey yapabileceğinizi, daha fazla oynayabileceğinizi ve yaz aylarının tadını çıkarabileceğinizi vurguluyor.

Yoğun Koordinasyon Gerektiren Çekim Süreci

Pek çok ünlü reklam filminde imzası olan Kim Gehrig tarafından yönetilen film; özel tasarlanmış bembeyaz bir sette çekilmiş. Mekanın belli alanlarına yerleştirilen trambolinlerin de kullanıldığı koreografi, özellikle trambolin performanslarında uzmanlaşmış profesyonel koreograf Yoanne Bourgeois tarafından hazırlanmış.

Filmin göz yanıltan, yer çekimine aykırı gibi duran görüntülerinde özel efekt yok.  Set içerisindeki oyuncular zıplarken, süzülürken, düşerken ve atlarken görüntülenmiş ve her şey kamera aracılığıyla yakalanmış. Dolayısıyla filmin çekimi için özenli bir prova sürecinden geçilmiş. Yetenek ve koordinasyonu bir araya getiren bu film; özellikle de filmde yer alan performansçılar açısından büyük güç ve çaba gerektirmiş.

Film, sosyal medya ve basın üzerinde fotoğrafçı Jacob Sutton tarafından çekilmiş, aynı tarzda görsellerle de destekleniyor.

Künye:

Reklamveren: Gap
Reklam Ajansı: Yard NYC
Yönetmen: Kim Gehrig
Fotoğrafçı: Jacob Sutton

Görsel: Yard NYC