Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Skate Kitchen: Tamamı Kadınlardan Oluşan Bir Kaykay Kolektifinin Hikayesi

Skate Kitchen: Tamamı Kadınlardan Oluşan Bir Kaykay Kolektifinin Hikayesi

The Wolfpack belgeselinin yönetmeni Crystal Moselle yeni filmi Skate Kitchen'da kadınların gözünden kaykay dünyasını resmediyor.

2015 yılında The Wolfpack belgeseli çok ses getirmişti. Crystal Moselle’in yönettiği film, 31. Sundance Film Festivali’nin ABD belgesel kategorisinde Jüri Büyük Ödülü’nün sahibi olmuştu. Hiç evden dışarıya çıkmayan ve hayatı filmlerden öğrenen 7 kardeşin hikayesini izlemediyseniz Netflix’te var, onu da tavsiye ederim. Crystal Moselle şimdi de yeni filmi Skate Kitchen’la beyazperdeye geri dönüyor.

Bu seneki Sundance’ta ilk gösterimi yapılan Skate Kitchen eleştirmenlerden yine geçer not almıştı. Fragman Haziran’ın 21’inde yayınlandı. 21 Haziran günü Dünya Kaykay Günü (Go Skateboarding Day), bu yüzden filmin fragmanı için de güzel bir yayın günüydü. Film, Crystal Moselle’in kariyerinde yönettiği ikinci film. Film, Moselle ve Skate Kitchen ekibini 2016’daki That One Day kısasından sonra yeniden bir araya getiriyor.

Kadın Kaykay Kolektifi ve Onların Dünyası

Moselle’e bu filmi yazmasında Ink filmiyle bilinen Jen Silverman ve Genç Pehlivanlar kısa filmiyle bilinen Aslıhan Ünaldı eşlik ediyor. Film gerçek hayattaki kaykay ekibini beyazperdeye taşıyor. Skate Kitchen tamamı kadınlardan oluşan New Yorklu bir kaykay kolektifi. Filmde Rachelle Vinberg’in ekibe katılmasını anlatıyor. Rachelle Vinberg’i Camille karakteri olarak görüyoruz. Nina Moran ve Ajani Russell de filmdeki karakterleri canlandırıyorlar. Bir de filmde esrarengiz bir kaykaycı var. Onu da Jaden Smith canlandırıyor. Filmde Jaden ve tamamı kadınlardan oluşan kaykay ekibine bir de Orange is the New Black dizisinden tanıyor olabileceğiniz Elizabeth Rodriguez eşlik ediyor.

Skate Kitchen, Best of Next! Audience ödülüne aday gösterilmiş ve Sundance’te ilk gösterimini gerçekleştirmişti. Film özellikle Moselle ve ekibinin çok iyi bir şekilde genç kadınların gözünden kaykay dünyasını hikayeleştirmesiyle övgü topladı. Skate Kitchen ABD’de 10 Ağustos’ta gösterime girecek.

Görsel: Skate Kitchen