Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türkiye’de Doğan Akıllı Baston WeWALK’a ABD’den Edison Ödülü

Türkiye’de Doğan Akıllı Baston WeWALK’a ABD’den Edison Ödülü

Vestel’in Ar-Ge ve üretim desteğiyle hayata geçen WeWALK, ABD'de Edison Ödülü’ne layık görüldü.

Akıllı baston WeWALK iki yıl önce, Vestel ve Young Guru Academy iş birliği ile gerçekleştirilen Engelsiz Hackhaton’da doğmuş, görme engellilerin hayatını kolaylaştırılacak yerli bir proje olarak hepimizi heyecanlandırmıştı. WeWALK, ABD’de Thomas Edison’a adanan Edison Ödülleri’nde Sağlık & İyi Yaşam kategorisinde ‘altın’ ödül alarak başarısını taçlandırdı. Ayrıca Vestel, cihazın bu yıl satışa sunulacağı müjdesini verdi.

WeWALK neler yapabiliyor?

Akıllı baston WeWALK’un yeteneklerini; engel algılama, telefonla entegrasyon ve açık platform olmak üzere 3 temel başlıkla ifade etmek mümkün. Cihaz, engel algılama yeteneğiyle görme engelli kullanıcısının göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilecek engelleri algılayarak kullanıcıyı uyarıyor. Bluetooth ile cep telefonuna bağlanarak, telefon ekranını taklit edip telefonu kontrol etme imkânı sunuyor. Böylece görme engelli kullanıcı cep telefonuna hiç dokunmadan, bastonu üzerinden navigasyon, arama ve mesajlara cevap verme gibi özellikleri kullanabiliyor. Açık platform özelliği ise WeWALK’un tüm mobil uygulamalarla entegre olabilmesi, sürekli yeni özellikler kazanabilmesi anlamına geliyor.

Çok yakında engelli bireylerin hizmetinde olacak

Vestel’in Ar-Ge ve üretim desteğiyle hayata geçen WeWALK, Ağustos 2016’da Arıkovanı’nda başlattığı destek kampanyasını 200.000 TL hedefini aşarak 289.971 TL ile tamamlamıştı. Artık cihazın görme engelli bireylerin hizmetine sunulacak bir ürün olarak piyasaya sürülmesi çok yakın. Vestel, WeWALK’u Haziran ayında satışa çıkarmayı planladığını duyurdu. Ürün, Vestel mağazaları ve vestel.com.tr’de 750-850 TL fiyatla sunulacak.

Görsel:  WeWALK, Arıkovanı