Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İçinde Mimari Yapılar Gizli Not Kağıdı Blokları: Omoshiroi Block

İçinde Mimari Yapılar Gizli Not Kağıdı Blokları: Omoshiroi Block

"Omoshiroi Block" adlı not kağıdı bloklarını kullandıkça, içlerindeki mimari modelleri açığa çıkarıyorsunuz.

Kırtasiye denince bazılarımız için akan sular duruyor. Dükkanlarda saatlerce ürünleri inceleyenlerimiz, “keşke bütün o defterlerin, boyaların, kalemlerin hepsi benim olsa” diyenlerimiz çoktur. Palas Pandıras’ın el yapımı defterleri, sayfaları takılıp çıkarılabilen mıknatıslı defter Rekonect Notebook, yazarken duyguları tetiklemek amacıyla ağlatan soğan defter, bilimsel çizimlerin nakış olarak işlendiği Fabulous Cat Papers ve acemi dövmeciler için sentetik deri dokulu çalışma defteri Skinbook gibi pek çok ilginç tasarıma burada da yer vermiştik. Japon mimarlık şirketi Triad tarafından üretilen Omoshiroi Block (eğlenceli blok) da kırtasiye tutkunlarının hayran olacağı cinsten. Dışarıdan bakıldığında sıradan bir küp kağıt blok gibi görünse de içinde lazer kesim teknolojisiyle yaratılmış farklı dünyalar gizliyor.

İçinde Mimari Yapılar Gizli Not Kağıdı Blokları

Dekoratif bir tasarım olarak uzun süre sakla

Omoshiroi Block’taki not kağıtları kullanıldıkça orta kısmında mimari bir yapı belirmeye başlıyor. Böylece not kağıtlarını kullanan kişi için de hem eğlenceli hem de sabırla beklemesi gereken bir sürece dönüşüyor. Bol bol not aldıktan sonra kişiyi bekleyen bir ödül gibi. Kağıttan bir heykel gibi ofisin bir köşesinde uzun süre saklanabilir.

Triad’ın uzmanlık alanı mimari modeller üretmek. Omoshiroi blokları da Kyoto’daki Kiyomizudera Tapınağı, Tokyo’daki Asakusa Tapınağı ve Tokyo Kulesi gibi Japonya’nın önemli yapılarının modellerini içeriyor. Ayrıca piyano ve fotoğraf makinesi gibi mimari dışı modeller de yaptıkları görülüyor. Bloklar 100 sayfa kağıttan oluşuyor ve her bir kağıt üst üste olduğu kağıttan farklı, bir bakıma eşsiz. Lazer kesim teknolojisi maliyeti azaltsa da Omoshiroi Blokları oldukça pahalı. Fiyatları boyutlarına bağlı olarak yaklaşık 4.000 – 10.000 yen arasında arasında değişiyor.

Triad’ın çalışmalarını Instagram üzerinden takip edebilirsiniz.

İçinde Mimari Yapılar Gizli Not Kağıdı Blokları İçinde Mimari Yapılar Gizli Not Kağıdı Blokları İçinde Mimari Yapılar Gizli Not Kağıdı Blokları İçinde Mimari Yapılar Gizli Not Kağıdı Blokları İçinde Mimari Yapılar Gizli Not Kağıdı Blokları İçinde Mimari Yapılar Gizli Not Kağıdı Blokları

 

Görsel: Spoon&Tamago
Manşet görseli düzenlenmiştir.