Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geleceğin Çiçekleri

Geleceğin Çiçekleri

Onesal'ın Nicolai Bergmann için tasarladığı Hanami 2050 animasyonları, dijital çiçeklerin hipnotize edici dansını ekrana getiriyor.

Danimarkalı çağdaş çiçek tasarımcısı Nicolai Bergmann, Tokyo’da bulunan tasarım ajansı Onesal ile iş birliği yaptı ve böylece Japonya’da Fukuoka şehrinde düzenlenen Hanami 2050 sergisi için muhteşem animasyonlar ortaya çıktı. ​Animasyonlarda, Casey Curran’ın çiçek açan kinetik heykellerinde olduğu gibi izlemekten haz duyacağınız tuhaf bitkiler başrolde. Yalnız bu defa bitkiler dijital.

Geleceğin Çiçekleri

Dünya dışı bitkiler

“Geleceğin çiçekleri” konseptiyle yaratılan hipnotik animasyonlar, Onesal tasarım ekibinin hayal güçlerinin derinliklerine doğru keskin bir dalış niteliğinde. Filmlerde parlak renkli tomurcuklar çıtırtılı sesler çıkararak çiçek açıyor, bir anda her yer filizleniyor, bitkiler dansediyor. Dünya dışı bir botanik bahçesindeki veya fantastik bir ormandaki bitki örtüsünü izliyor gibi hissediyorsunuz. Filmlerde animasyon ve tasarım, Diego Diapolo ve Nahuel Salcedo‘nun imzasını taşıyor.

Shinto tapınağı Dazaifu Tenmangu‘da döngü halinde sunulan videolar, Nicolai Bergmann tarafından düzenlenen gerçek bitkilerin arasına yerleştirilmiş ekranlarda -aşağıdaki ilk fotoğraf sergiden-gösterilmiş.

Onesal tasarım stüdyosunun çalışmalarını Behance üzerinden takip edebilirsiniz.

Geleceğin Çiçekleri

Geleceğin Çiçekleri Geleceğin Çiçekleri Geleceğin Çiçekleri Geleceğin Çiçekleri Geleceğin Çiçekleri Geleceğin Çiçekleri Geleceğin Çiçekleri

Görsel: Vimeo