Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Porsche 911’in LED Işıklarla Aydınlanan Dergi Reklamı

Porsche 911’in LED Işıklarla Aydınlanan Dergi Reklamı

Porsche’nin bu ay bir dergiye verdiği reklamda, yenilenen 911 modelinin teknik ve aerodinamik özellikleri LED ışık eşliğinde görünür oluyor.

Son birkaç aydır inovasyona ve interaktif uygulamalara hız veren, dergi sayfalarına yerleştirdiği alışılmışın dışında çalışmalarla dikkat çeken Porsche, geçtiğimiz ay FastCompany’de yer alan reklamıyla Porsche 911’i, 3B hologram görüntüyle birlikte canlandırmıştı. Hazırlanan hologram çalışması, 17.000’den fazla kez oynatılma ve 8.6 milyon Twitter etkileşimiyle oldukça popüler hale geldiğini kanıtladı.

Bu kez ise, aynı modelin metal dış yüzeyi ardında gizlen yüksek teknolojili özellikleri açığa çıkarmak isteyen Alman otomobil firması, Cramer-Krasselt’le yeniden işbirliğine gitti.

Inc. dergisinin Mayıs sayısı için hazırlanan reklam ile okuyucular; 911’ın üst düzey aerodinamik özelliklerini, internet bağlantılı dijital sistemlerini ve turbo motorunu yalnızca birkaç butona basarak, LED ışıkla aydınlatılan grafik ve yazılı detaylar eşliğinde inceleyebiliyor.

Americhip’in teknik desteğiyle hazırlanan LED ışıklı yerleştirme, Inc. dergisinin yalnızca 10.000 adedine basıldı ve Porsche bayilerine yakın konumda yaşayan dergi abonelerinin %10’unda ulaştırıldı.

LED kullanımı, daha önce farklı markalar tarafından da denendi ancak, Porsche’nin kullandığı LED teknolojisi sadece verilmek istenen mesajı aydınlatmakla kalmıyor ve mesajın ta kendisi haline geliyor.

Projenin ardındaki ekip, LED reklamı son haline getirebilmek için farklı kağıt ve plastik malzeme denemelerinin yaparak, beyaz ve renkli ışıkların birbirleriyle uyumlu bir görüntü yakalaması, butonlara basıldığında aracın gösterilmek istenen kısmının aydınlanması için farklı görsel efektler kullandı.

Görsel: Adweek