Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Modern Amerikan Doları Tasarımı

Modern Amerikan Doları Tasarımı

Amerikalı sanatçı Travis Purrington, bitirme tezi olarak Amerikan Dolarının tasarımını değiştirip modern bir vizyon geliştiriyor.

Geometrik şekiller, sade ve minimalistik çizgiler, sert renk ayrımları yerine hafif geçişlerin kullanıldığı renk paleti ile modern tasarımların çizgisi herkes tarafından anlaşılır bir seviyeye ulaştı. Norveç Merkez Bankası, bu modern zihniyeti günlük hayata uygulayarak banknotlarını 2017 yılında yeni bir tasarım ile basmaya karar verdi. Norveç hükümetinin bu kararından sonra pasaport tasarım yarışmasının da sonlanmasıyla Norveç’in modern tasarım dünyasına ayak uydurduğunu görmüştük.

2014 yılında Norveç, tasarım konusunda radikal kararlar alırken Amerikalı sanatçı Travis Purrington, Master tezi olarak Amerikan Dolarının tasarımını modernize etmeyi seçiyor. Basel School of Design (Basel Tasarım Okulu) mezunu olan sanatçı bu sene başında yaptığı çalışmasında Amerikan liderleri yerine bilim, çevre, ekonomi gibi konulardaki değerlere yer veriyor. İsviçre Frangının her 20 yılda bir düzenlenen bir yarışma ile tasarım değişikliği yapmasından ilham alan sanatçı, Amerikan kültüründe yaşanan güncel değişimlerin yarattığı etkiyi banknot tasarımına yansıtıyor.

Görsel; travispurrington.com