Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğayı Taklit Eden Halılar

Doğayı Taklit Eden Halılar

Alexandra Kehayoglou, ailesinin halı fabrikasından çıkan artık yünlerle perspektifi olan halılar tasarlıyor.

Sanatçı Alexandra Kehayoglou, ailesinin Buenos Aires’teki halı fabrikasından çıkan artık yün ve iplikleri kullanarak sanat eserlerini andıran halılar yaratıyor. Kehayoglou, tasarladığı halıları Türkçe’ye “tafting” olarak geçen, ipliklerin ucunu tıraşlayarak şekil verilen uzun ve yorucu bir teknikle yapıyor ve sonuçta ortaya yemyeşil doğa manzaralarının yünlerden yapılmış birer kopyası çıkıyor.

Kehayoglou’nun çalışmalarının dikkat çeken bir diğer özelliği; halıların yerden duvara, hatta tavana kadar uzanıyor olması. Böylelikle sanatçı yünle yarattığı yemyeşil manzaralara hem derinlik katıyor hem de üzerinde durduğunuz çimlerden ormana uzanan, perspektif verilmiş bir manzara yaratmış oluyor. Sanatçı halılara, arkadan geçen bir geyik, yukardan sallanan bir salıncak ya da uzaklara giden bir patika gibi hoş detaylar da eklemiş.

Çalışmalar arasında; yeşilin farklı tonlarının bir araya geldiği ve küçük paspas parçalarının eşlik ettiği doğal formda kilimler de bulunuyor. Ahşap bir sandalyeyle bir bütün olup yerlere uzanan bej renkli kilim ise Kehayoglou’nun en sevdiğim çalışması oldu.

Görsel; alexkeha