Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zincir Restoranlarda Apple Pay ile Ödeme Dönemi

Zincir Restoranlarda Apple Pay ile Ödeme Dönemi

McDonald’s, Subway ve Panera, Apple Pay ile ödeme kabul ediyor.

Amerika Birleşik Devletlerinin ve dünyanın en büyük zincir restoranları olan McDonald’s, Subway, Panera Bread; iPhone 6 ile birlikte duyurulan yeni ödeme sistemi Apple Pay ile ödeme yapılabilen şubelerin hazırlıklarını bitirdi. NFC bağlantısı ile kredi kartınızı telefonunuzla kullandığınız bir ödeme sistemi olan Apple Pay’in geleceği için Tim Cook iyimser düşüncelere sahip. Bu zincir restoranlar toplamda 220.000 parakende ödeme noktasıyla geneksel ödeme yöntemlerine alternatif sunmaya hazırlanıyor. 

Dijital ödeme yöntemleri kullanıcılar için tamamen güvenilen bir yöntem olmaktan biraz uzak. Güvenlik protokolünden ötürü yaşanabilecek herhangi bir sorun doğrudan kullanıcının cüzdanını etkilediği için kullanım konusunda tereddütler yaşanabiliyor. Apple Pay’den önce fiziksel kart boyutlarında tasarlanan dijital kartlarla kredi kartı ödemesi denemeleri olmuştu. Plastc ve Coin girişimleri 2015 başında piyasaya çıkacak olsa da bu ürünler de aynı endişeleri beraberinde getiriyor.

Amerika Birleşik Devletlerinde Apple Pay duyurulduktan sonra pek çok şirket ödeme kabul etmek ile etmemek arasında kaldı. Walmart, CVS Pharmacy gibi isimler ödeme kabul etmeme kararı almışken McDonald’s ve Subway gibi isimler ise bu teknolojiye olumlu bakıyor. Hangi tarafın stratejik olarak doğru karar aldığı ise zaman içerisinde ortaya çıkacak. Her yeni teknoloji yanında alışılagelmemiş endişleri de getiriyor.

Youtube kullanıcısı olan lumbjoh‘un Apple Pay kullanarak McDonald’s alışverişini ve sorunsuz işlemini görebilirsiniz.

Görsel; Youtube