Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yamaha Tasarım Laboratuvarı’ndan Kedilerle Müziği Buluşturan Nesneler

Yamaha Tasarım Laboratuvarı’ndan Kedilerle Müziği Buluşturan Nesneler

Yamaha Design Lab, evcil hayvan ürünleri şeklinde kurguladığı konsept tasarım serisinde müziği kedilerin dünyasına taşıyor. 

Yamaha Tasarım Laboratuvarı (Yamaha Design Lab) ekibi, günlük kedi aksesuarlarını müzikle ilgili nesnelere dönüştürmek için Yamaha Motor ile iş birliği yapmış.

Tasarımlar arasında en dikkat çekici olanı, geleneksel egzersiz çarkının yeniden tasarlanmış hali olan Cat Music Box. Kedi bu çarkın içinde koşarken minik patilerin hızına uygun melodiler ortaya çıkıyor. Dolayısıyla egzersiz çarkı, aynı zamanda bir müzik kutusu oluyor.

Ekibin altını çizdiği bir diğer konsept ise enstrümanların eskiyen yüzlerini andıran Strumming Box‘lar. Bunlar aynı zamanda birer tırmalama tahtası. Kediler, doğal içgüdülerini tatmin ederken yeni katmanları ve renkleri ortaya çıkararak benzersiz bir sanat eseri ortaya çıkarıyorlar.

Bir diğer tasarım ise, kedileri sınırlarını zorlamaya iten şeffaf bir oyun alanı olan Neko-Yama. Bu tasarım; delikler, tüneller ve çıkıntılarla dolu.

Yamaha Tasarım Laboratuvarı, her defasında bunların birer konsept tasarım olduğunu ve ticarileştirmek gibi bir planları olmadığını belirtmiş.

Strumming Box isimli tırmalama tahtası konsepti, kedilerin tırmık izlerini soyut sanat eseri olarak sergileme imkanı sunan Catvas’i anımsatıyor.

Kedinizin Tırmık Sanatını Sergileyin

Görsel: Yamaha Tasarım Laboratuvarı