Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ürgüp’te Ezber Bozan Mama Dağıtımı

Ürgüp’te Ezber Bozan Mama Dağıtımı

Pet Yardım, köpek mamalarını insanlarla ücretsiz paylaşarak etki alanını genişleten bir kampanya yürütüyor.

Köpekler 15.000 yıl önce, kediler ise 5.000 yıl önce insanlar tarafından evcilleştirilen iki hayvan türüdür. İnsanlığın yaşamına uyum sağlayıp yardım etmesi için manipüle edilen bu iki aile günümüzde çoğu zaman istenmeyen ve örselenen canlılar olarak hayatta kalmaya çalışıyor. Şehir yaşamının içinde betonarme yapılar arasında kalan kedi ve köpekler için her bireyin üzerine düşen sorumluluklar var. Kimimiz başını çevirip görmemeyi tercih ediyor kimisi ise küçük bir yardımla dünyaları mutlu ediyor.

Sokak hayvanları başta olmak üzere hayvanlara yardım etmeyi amaçlayan Ürgüp merkezli oluşum Pet Yardım da, köpeklerin dünyalarını renklendiren bir kampanyaya imza atıyor. İç Anadolu bölgesinin sert geçen kış ikliminde hayatta kalmaya çalışan köpekler için ücretsiz mama dağıtarak birkaç akşam da olsa karınları tokken uyumalarını sağlıyor.

Mama alımı yapıp sokak hayvanlarıyla paylaşamanın ötesinde ezber bozan bir yöntem geliştiriliyor bu projede. Kale Konak Cave HotelArgeus seyahat acentası, Yunak Evleri Ürgüp ve Voyager Balloons ile sponsorluk anlaşması yapan Pet Yardım yüklü miktarda mama alımı yapıyor. Ardından proje sahibi Abdullah Güney ve Kale Konak ekibi, 10 – 15 kiloluk onlarca mamayı 250 gramlık poşetlere bölerek bir köpeğin öğünlük ihtiyacını karşılayacak şekilde paketliyor.

Mama paketlerini köpekler yerine insanlara dağıtarak hem mamaların daha geniş bir alana yayılmasını hem de köpek insan arasındaki etkileşimin artmasını sağlıyor. Çünkü bir canlıya yemek verip iyilik yaptığınız zaman size koşulsuz güvenir ve çok kuvvetli bağ kurarsınız.

Ücretsiz mama dağıtımını kış bitene kadar devam ettirmeyi düşünen Abdullah Güney, bir şehirdeki onlarca canlının sert hava koşullarında hırpalanmadan yaşamasını sağlayacak etkili bir projeye imza atıyor.

Görsel; Pet Yardım
Manşet Görseli; Twitter/@aycazaman