Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Tüketici Çağında Modern İş Yapma Şekli [Kristal Elma 2015]

​Tüketici Çağında Modern İş Yapma Şekli [Kristal Elma 2015]

Oracle'ın Ürün Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Reggie Bradford, tüketici yapısını algılayıp doğru zamanda ulaşmanın önemine değindi.

Tüketici profili, gün geçtikçe farklı bir yapıya bürünüyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanlarda tüketim yapısı değişmektedir.

Türkiye, sosyal medyada çok aktif bir rol oynayan ülke konumunda. Dünyada Facebook’u en çok kullanan ülkeler listesinde 5. sırada yer alıyor. Bu sayı, gün geçtikçe artıyor ve gözle görülür bir sıçramaya neden oluyor.

Gerçek ve doğru veriye ulaşmak ve küresel çapta bunu yönetebilmek çok önemli bir yer tutar. Ayrıca tüketici ile etkileşime girebilmek hususu gözden kaçırılmamalıdır. Günümüzde sürekli tüketici verisi oluşturulmakta ama bunları hedef kitleye uygun analiz edip sonuç çıkarmak zor olabiliyor. Verinin tüketici ile özel ve doğru bir şekilde birleştirilmesi de aynı derecede önemlidir. Misal, tüketicinin satın aldığı bir ürün mesajını tekrar tüketiciye ulaştırmak gereksiz bir durumken, tüketici davranışlarını algılayıp doğru zamanda mesajı iletmemiz olumlu sonuç açısından daha yararlıdır. Tüketiciye özel içerikler üretip etkileşime geçerek tüketici zihninde kalıcılığı arttırabiliriz.

Görsel; Bigumigu