Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tekstil Tasarımcısı Yuri Himuro’nun Etkileyici İşleri

Tekstil Tasarımcısı Yuri Himuro’nun Etkileyici İşleri

Japon tekstil tasarımcısı Yuri Himuro, çeşitli tekstil malzemelerini üç boyutlu kanvaslar gibi kullandığı yaratıcı işleriyle kumaşlara bir giyim hammaddesinden öte bir kimlik kazandırıyor.

Japonya ve Finlandiya’da tekstil tasarım alanlarında eğitim gören Yuri Himuro, tekstil ürünlerinin insanlara neşe ve yaratıcı ilham veren bir araç olması gerektiğine inanarak birbirinden göz alıcı tasarımlara imza atıyor. Himuro’nun tasarladığı, birden çok katman halinde dokunan ve her bir katmanında başka bir görsel elementin bulunduğu Snip Snap kumaşlar, ürünü satın alan tüketiciye kumaş üzerinde çeşitli düzenlemeler yapabilme imkanı tanıyor. Tüketici küçük bir tekstil makası yardımıyla satın aldığı kumaş çanta üzerinde bir desen yaratabiliyor ya da sanatçının yönergelerini izleyerek, kumaşın alt katmanlarında yer alan gizli görsel unsurlara ulaşabiliyor.

Tasarımlarında geleneksel Japon tasarım unsurlarını bolca kullanan Himuro’nun işlerinde floral öğelere bolca rastlamak mümkün. Finlandiya’da eğitim görmesinden ötürü nordik tasarıma da aşina olan sanatçı ayrıca Moleskine, Shisedo, Liberty London ve Uniqlo gibi birçok prestijli markayla da tasarım iş birliklerine imza atıyor.

Görsel: Yurihimuro.com