Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
SXSW 2013: Swissmiss’in Kurucusu Tina Eisenberg’ten 11 Altın Kural

SXSW 2013: Swissmiss’in Kurucusu Tina Eisenberg’ten 11 Altın Kural

Tina Eisenberg'in SXSW 2013 konuşmasından ilham veren 11 maddeyi derledik.

Habere sondan başlamak isterim, oturumun Twitter etiketini takip ederken birkaç olumsuz yorum gördüm, konuşmanın tamamen kendi promosyonuna döndüğüne dair Tına Eisenberg’in, bir yandan katılıyorum evet öyleydi, bir yandan da katılamıyorum çünkü evet zaten öyle olması gerekiyordu. Eğer siz yaratıcı birçok endüstriye yıllardır ilham veren, internetin hızla eskittiği oluşumlar içinde hala ilk adreslerden olan, yıllar içinde birçok yeni marka üretip çizgiyi hiç bozmadan hatta ileri taşıyarak bir stil yaratan kadın iseniz ve SXSW’ye günün en özel oturumu için Austin’in gördüğü en büyük salona konuşmacı olarak çağırılıyorsanız, evet lütfen bize biraz daha fazla kendinizden bahsedin 🙂
Tına Eisenberg New York’ta arkasında bir tasarım stüdyosu olan tasarım bloğu Swissmiss‘in, yaratıcı insanları biraraya getiren, ayda 1 ücretsiz gerçekleşen mini konferans ve tanışma serisi CreativeMornings‘in, geçici dövme markası Tattly‘nin ve yapılacaklar listesi uygulaması TeuxDeux‘un kurucusu.
Eisenberg elbette bu işlerin arkasındaki tasarım dehalarının da muhtemel yardımıyla tam Swissmiss’lik bir sunum yaptı; stil sahibi, renkli ve eğlenceli. Bu ekiple, NY’ta bu işleri böyle yürütmenin arkasındaki 11 altın kuralı saydı Eisenberg, her birini yaratmış olduğu projelerin bazı yönleriyle ve anılarla örnekleyip destekleyerek.
1- Hayatınızda sevdiğiniz şeylere yatırım yapın.
Eisenberg, ayrı ayrı iş hayatı ve özel hayatı diye bir şey olmadığını; ailesiyle, eşiyle ve yaptığı işle bir bütün olarak bir hayat yarattığını ve bu şekilde mutlu olduğunu söylüyor.
2- Heyecanınızı kaybetmeyin, ona sarılın. Heyecanınız candır.

3- Şikayet etmeyin, daha iyisini yapın.
LCD Soundsystem’dan James Murphy’nin şu lafını çok severmiş: “The best way to complain ış to make things.”
4- Etrafınızdaki insanlara güvenin ve onlara güç verin.
Konuşmanın büyük kısmı çalışma arkadaşlarının ne kadar harika insanlar olduklarından ve işe neler kattıklarından bahsederek geçti. Stüdyoda Google’dan iş teklifi alıp yaşatacağı deneyimin farkından dolayı burayı tercih edenler var.


5- Deneyim paradan daha değerlidir.
Eisenberg onlara çok saygı duyduğunu, bu işe ve deneyime paradan fazla öncelik verirseniz paranın geleceğini söylüyor.Aşağıdaki fotoğraf sürekli kareli gömlek ve kot diyen birinin stüdyodaki doğum gününde çalışma arkadaşlarından aldığı sürpriz 🙂


6- Etrafınıza aklı benzer çalışan insanlarlı toplayın.
CreativeMornings bu düşünceyle çıkmış. Yaratıcı insanlar bazı organizasyonlarda biraraya geliyor ama ancak yılda 1 kez. Oysa gerçek hayatta bağlar kurmanın önemi büyük Eisenberg’e göre. CreativeMornings sayesinde sektörden insanlar ayda 1 sabah biraraya gelip, konuşmalardan ilham alıp ofise geçiyorlar ve güne devam ediyorlar.
7- Egonuzu bir kenara bırakın, birlikten kuvvet doğar.

8- Sürekli negatif eleştirenleri takmayın.
9- Kendinize düşünmek ve nefes almak için zaman ayırın.
Mesela o, sakinleşmek için bu GIF‘e bakıyormuş. Bigumigu’nun bir numaralı takipçisi Tina Eisenberg.
10- Bir şey sizi korkutuyorsa üstüne gidin.

11- Birinin o çatlak teyzesi veya o deli amcası siz olun.
Swissmiss uzun yıllardır düzenli olarak ilham aldığım bir blog, Tattly gördüğüm anda sipariş verdiğim bir marka, CreativeMornings’lerden bir tanesine tanesine katılmak isterdim, yalnızca TeuxDuex kullanmıyorum, bu durumda bu 11 ögüte kafa yoracak doğru hedef kitle benim galiba 🙂
Bu da seyircilere yaptırdığı dalga 🙂

https://vine.co/v/bwda2KYxVXa/