Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Etkileşimli Kinetik Bank

Etkileşimli Kinetik Bank

Kim André Lange, bekleme odalarında bulunan sıradan mobilyalara Surf Bench ile yeni ve eğlenceli bir soluk getiriyor.

Bekleme salonlarına neşe katmak için tasarlanan Surf Bench, kinetik bir dalganın hareketlerini taklit ediyor. Bank, düzinelerce hareketli ahşap ve çelik elemandan yapılmış interaktif bir tasarım.

Bekleme odasında mahsur kaldığınızda zaman geçmek bilmez ve kendi eğlencenizi yaratmak durumunda kalırsınız. Bu sosyal medyada gezinmek, yerdeki fayansları saymak veya normalde asla yüzüne bakmayacağınız dergileri karıştırmak olabilir. Bekleme odaları, zaman daha hızlı geçene veya adınız söylenene kadar hayal gücünüzü test eder. Alman tasarımcı Kim André Lange, çevremizdeki hayatı (ve bekleme odalarını) daha keyifli hale getirmek için belli hedeflere odaklanmış. Bu hedefler; insanları bir araya getirmek, onları meşgul etmek ve onlara fizik kurallarının güzelliğini hatırlatmak şeklinde sıralayabiliriz.

Surf Bench kullanıcıya, bekleme odasında olduğunu unutturmak istiyor

Ahşap ve çelik parçalar, omurilik benzeri bir sistemle birbirine bağlanıyor. Biri Surf Bench‘e oturduğunda, ağırlığı bankın uzunluğu boyunca bir dalgalanma etkisi yaratıyor. Tıpkı bir stres çarkı gibi kullanıcının duyularını, dikkatini ve dokunsal dürtülerini meşgul ediyor.

Kim André Lange, Surf Bench projesinin halka açık bekleme alanlarındaki – insanların zamanı deneyimlediği yerler – insanlara odaklandığını belirtiyor. Bu yerleri gözlemlediğinizde gözle görülür güçlü bir duygu öne çıkıyor: Gerginlik… Yine tasarımcıya göre mevcut bekleme alanlarını analiz ettiğinizde, çoğunda bir ortak nesne bulunduğunu görürsünüz: Bekleme bankı. Ancak bu, o gergin süreci atlatmamıza yardımcı olacak hiçbir özelliğe sahip olmayan bir nesnedir. Surf Bench ise bu alışılmış bank tasarımlarının dışına çıkarak insanları eğlendirecek ve hatta bir şey beklediğini unutmasına yardım edecek bir tasarım olarak kurgulanmış.

Surf Bench Surf Bench

Görsel: Kim André Lange