Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Son Dönemde Instagram’ın Sınırlarını Zorlayan 9 Proje

Son Dönemde Instagram’ın Sınırlarını Zorlayan 9 Proje

Ortama getirdikleri yeniliklerle dikkat çeken projeleri derledik.

Gerek kampanya gerekse ortamı daha özgün kullanma adına yapılan Instagram projeleri son dönemde ne şekildeydi, sorusuna yanıt arayanlar için gözümüze takılanları aşağıda sıraladık. O zaman başlayalım!

KİTAP MECRASI OLARAK INSTAGRAM

Yaratıcı yönetmen Jason Sperling’in pazarlamacılara dikkat kısırlığının yaşandığı bir çağda yeni pazarlama kuralları veren kitabını ortamda yayınlayacak olması yakın zamandaki en dikkat çekici projeydi. 25 Haziran’dan itibaren her bir sayfasının Instagram’da yer alacağı, görsel ve videolardan oluşan metninin ise yorum kısmında bulunduğu kitabın adı “Look At Me When I’m Talking To You“.

İLLÜSTRASYONLARI DOKUNUŞLA TAMAMLAMAK

İkonik “I <3 NY” tasarımının da yer aldığı ArtBeats projesi barındırdığı çeşitli illüstrasyonların içine beğenme sembolü olan kalbi kondurmuş; fakat açığa çıkmaları için sizin ekrana hafifçe vurmanıza ihtiyaçları var. Londra merkezli Carl Storey ajansı tarafından gerçekleşen proje beğenme sembolüyle illüstrasyonların iç içe geçtiği üretim şekillerinin de mümkün olabileceğini gösteriyor.

INSTAGRAM SINIRLARINI GERÇEK ANLAMDA AŞMAK

Önceden Instagram fotoğraflarını geçici dövme olarak çıkartabileceğiniz Picatto‘dan bahsetmiştik. Fotoğrafları sadece dövme olarak değil kart, yastık, rozet, polaroid fotoğraf şeklinde de bastırabilirsiniz ve sınırları bu şekilde zorlamanızı sağlayan araçsa Instafonik.

DOKTORLARA ÖZEL INSTAGRAM

Burada Instagram’ın sınırlarından iyice çıkıp ortamın işlevini belli bir topluluğa sağlayan fotoğraf paylaşma uygulaması Figure 1‘a geliyor sıra. Tıp eğitimine sağlam bir ekipman olma amacını taşıyan Figure 1 hekim, tıp öğrencisi, hemşire, pratisyen, eczacı, akapunkturcu, fizyoterapist gibi geniş bir topluluğa hizmet ediyor. Uygulama teşhis ve tedavi yöntemi konusunda yol gösterdiği gibi egzersiz niteliğinde içeriklere de sahip.

INSTAGRAM KAMPANYALARI

Son dönemde üç kampanya gözümüze çarpmıştı. Onlara yer verirken ortamın reklam seçeneklerini arttıracağını da tekrardan hatırlatalım. Kullanıcılara satın almak, üye olmak gibi hareket alanı sağlayacak doğrudan cevaplı reklamların gelmesi dışında, kullanıcıların Facebook dışındaki aktivitelerini de reklam verenlere sunmak ve daha fazla reklam göstermek Recode‘un belirttiği gelişmeler arasında. Türkiye’ye de ilerleyen zamanlarda gelmesini bekliyoruz.

Toms – WITHOUT SHOES


Aralarındaki en iyi sayılabilecek Without Shoes kapsamında Toms, kullanıcıları ayak fotoğraflarını paylaşmaya davet etmişti. Yaz aylarında görmekten gına getiren ayak fotoğraflarının bu seferki işlevi oldukça tolerans gösterilebilecek nitelikte. Zira paylaşılan her fotoğraf karşılığında Toms ihtiyacı olan bir çocuğa ayakkabı bağışlıyor.

Getty Images – INSTAGRAM GRANT

Getty Images ana akım medya tarafından pek ele alınmamış toplulukların hikayelerini paylaşmaları için çağrıda bulunarak amatör fotoğrafçılara yepyeni bir fırsat sunmuştu. Başvuruları biten yarışmanın sonuçları Eylül ayında açıklanacak. Kazananları 10.000 dolar, Getty Images fotoğrafçılarından danışmanlık ve NY’da düzenlenen Photoville Festivali’nde yer alma gibi fırsatlar bekliyor.

Biskrem – INSTAGRAM MACERASI


Biskrem piyasaya ilk çıktığı 1991 yılına geri dönen oyunuyla ortamın ne kadar farklı kullanımlara açık olduğunu gösteriyor. Özellikle de ortamın tüm özelliklerini kullanarak (fotoğraf, video, harita, arama alanı, direkt mesaj) diğer oyun örneklerine fark atan kampanya sonucu hesabın takipçi sayısında %850 artış gözlemlenmiş.

Akbank Sanat – #KISAYOLDAN


Akbank Sanat, 11. Akbank Kısa Film Festivali için hazırladığı #kısayoldan isimli Instagram kampanyasında kullanıcıların, evinden festivale gidecek bir kişinin yolculuğunu farklı sonlarla tamamlamasını sağladı. 37 video ve 12 farklı son ile Akbank Sanat, Instagram’daki takipçilerine 85 farklı kurgu yaşattı.

BMW i3 – Hello Future

BMW, Super Bowl sonrası yayınlanan Instagram kampanyasında yeni elektrikli aracı i3’le birlikte gelecekle olabilecekler göz kırptı. Sonsuz döngüde dönen ve durdurulduğunda görülebilen kehanetlerin birçoğu esprili bir dille eğlenceli yorumlarken elektrikli araçların dünyaya katkısını değerlendiriyordu.

Manşet görseli: Dribble (Hendra Gunawan)