Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
soğuk algınlığına iyi gelen ıslak mendil!!

soğuk algınlığına iyi gelen ıslak mendil!!

Türkiye’de ilaç reklamının yasak olması, ilaç şirketlerinin kendilerinin ve ürünlerinin halk tarafından da bilinirliğini arttırmak adına çeşitli taklalar atmalarına sebep oluyor.. resmini gördüğünüz çalışma artık bu hadisenin suyunun çıktığı noktalardan biri.. yakın zamanlarda Ulusoy’la herhangi bir yolculuk yaptıysanız görmüşsünüzdür; bu ıslak mendil dağıtılıyor sizlere.. ama tabi dağıtılanın ıslak mendil olduğunu anlarsanız.. yoksa muavinimizin gülerek anlattığı anekdottaki teyze durumuna düşebilirsiniz: “evladım ne zaman sıcak su da dağıtacaksın”??

işin daha vahim tarafıysa teyzenin sorusunda gizli: bu tip pseudoefedrin bazlı, suda eritilerek içilen soğuk algınlığı ilaçlarına oralet muamelesi yapan zihniyette.. neticede ilaç olan bir karışımın kahvelerde bile ikram edilen bir şey haline gelmiş olması -ki bu habere konu olan ürün bir ilktir ama türevi çok- Türk insanının ilaç kullanma davranışlarındaki “sağlıksızlığın” çok tipik bir örneği..

ıslak mendil pakedinin üstünde yazan diğer mesajlarsa evlere şenlik (makinam iyi çekmedi, okuyamazsınız belki diye yazıyorum).. sol köşede: “soğuk algınlığı ve gripal -evet gribal değil gripal- enfeksiyonlarda www.gribim.com yanınızda.” yazıyor.. sağ köşedeyse: “*Nöbetçi eczaneler (buraya kadar gene neyse) *Bedava SMS (???nasıl yani??) * iPod’lar, MP3 çalarlar (promosyon da var yani!?)”

etiğin her açısından sınıfta kalan bir çalışma..