Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıvı Mıknatısla Tasarlanan Saat ve Masa Lambası

Sıvı Mıknatısla Tasarlanan Saat ve Masa Lambası

Uzay teknolojilerinde kullanmak için geliştirilen Ferrofluid, sade ve şık tasarımlarla kendine yeni bir uygulama alanı yaratıyor.

1963 yılında NASA’da bulunan Steve Pepell tarafından geliştirilen Ferrofluid (ferromanyetik sıvı veya sıvı mıknatıs) roket yakıtının iletimi ve daha hafif cisimlerle yükün aktarımı amacıyla geliştirilmişti. Manyetik alana ve bunun sonucunda doğan etkiye tepki veren Ferrofluid, günümüzde yaratıcı tasarım projelerinde kullanılıyor.

Ferrolic isimli bir girişim, sıvı mıknatısı kullanarak dinamik duvar saatleri hazırlıyor. Saatin içindeki sıvı mıknatısın akışı ve zaman göre form değiştirmesi sert tasarımı altındaki yumuşak yapıyı da sergiler nitelikte. Rorschach testi gibi alaca formlarla manyetik akışa uyum sağlayan Ferrofluid, hayal gücümüze de günlük antrenman niteliğinde.

Şu anda ön sipariş ve geliştirme aşamasında olan bu saatler ilerleyen dönemde küçük öbekler halinde kullanıcılara sunulacak ve talebe yönelik planlama yapılacak.

Kickstarter’da başlatılan Ferroflow kampanyası ise bu manyetik teknolojiden dinamik heykellerden şık masa lambaları hazırlıyor. Otomatik ve analog olarak sıvının akışının ayarlanmasına izin veren Ferroflow, tek eksen üzerinde çift yönlü seyreden manyetik sıvıyla çalışma masalarında huzur veren bir etken haline gelecek.

Görsel; Youtube
GIF’ler yazar tarafından Bigumigu için yapılmıştır.