Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Optik İllüzyonla Anlamlanan Göz Heykeli

Optik İllüzyonla Anlamlanan Göz Heykeli

Michael Murphy’nin son çalışması “Perceptual Shift”in amorf yapısını kaybedip, bildik bir forma dönüştüğü tek bir açı var.

Amerikalı heykeltıraş Michael Murphy, üç boyutlu ve sadece doğru açıdan bakıldığında görülebilen figürlerden oluşan anamorfik heykelleriyle biliniyor.

Sanatçı, son çalışmasında yine ustası olduğu perspektif oyununu oynamış ve tam 1.252 ahşap top kullanarak, karşıdan bakıldığında kocaman bir göz figürü, başka açılardan bakıldığında ise bir meteor kuşağı gibi havadan asılı toplardan ibaret görünen etkileyici bir eser yaratmış: “Perceptual Shift” (Algısal Kayma)

Eğer aranızda New York’ta olan varsa söyleyeyim; yerleştirme, IMAGE galeride 3 Temmuz’a kadar sergilenecek.

Sanatçı, yakın zamanda her yıl düzenlenen TED konferansı için de, yüzlerce topçuk kullanarak, konferansın logosunu oluşturduğu bir yerleştirme hazırlamıştı.

Anamorfik heykel demişken Bernard Pras’ın kulaklarını çınlatmamak olmaz elbet. Sanatçının meşhur Ferdinand Cheval heykeli ve özenle seçilip yerleştirilmiş yüzlerce objenin bir araya gelip bize perspektif oyunu oynamasıyla oluşan dev portre ve resimlerini hatırlamak isterseniz, buyrunuz.

Görsel; mmike