Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
put.io in – rapidshare out (5 beta kullanıcı davetiyesi&#160

put.io in – rapidshare out (5 beta kullanıcı davetiyesi&#160

Veee işte put.io ile tanışma zamanı!

Rapidshare, MegaUpload, Hotfile derken halis mulis Türkiye’den öyle bir girişim çıktı ki hepsinin pabucu dama attıracak görünüyor.

Pilli grubunu, bilmeyenler için açıklamaya çalışıyım. İnternette ilk sosyal network sitelerinden ikisi olan bildirgec.org ve hafif.org’u yaratan, bağımsız web topluluğu şirketi (Patronlar;
 Cem Başpınar & Hasan Yalçınkaya)

‘Bildirgec.org toplantısına gidiyor musun?’ diye bıdı bıdı yapardık
zamanında hey gidi günler :)) 9 sene geçti üzerinden 😀

Konumuza geri dönersek, girişim haberlerini hep yapıyoruz, artık Türki bir girişimi haber yapmanın zamanı gelmişti. Pilli grubunun bu grişimi öncelikle kimleri heyecanlandıracak derseniz; internetten dizi
 film çekip izleyenleri.

Nedir peki bu put.io’nun olayı diyenler vardır aramızda…

Açıklayalım…

– torrent, audio, video, rapidshare adreslerini kendi serverına indirip, realtime online olarak kullanmanızı sağlıyor.

Örnek üzerinden anlatalım. Uzun zamandır Helvetica filmini indirmeye çalışıyorduk. Torrent’e aylardır sırada idi. Gıdım gıdım geliyordu. Yaklaşık maksimum 10 dakika içinde 700 MB’lık film dokümanı put.io serverındaydı! (sıralı rar dosyalarını şifresi olsa bile – şifreyi belirttiğiniz takdirde- serverda kendisi açıp, aviyi izlemenize izin veriyor. Şu anda bu işlemin imiti 4 GB ile sınırlı.)

Put.io serverına gelen filminizle neler yapabilirsiniz?
– Filminizi hemen pıt diye YouTube’dan film izler gibi izleyebiliyorsunuz (kalitesi 10 numara, bilgisayara indirme ile cebelleşmenize gerek olmayabiliyor). Makinenizde illaki DivX player olması lazım şimdiden belirtiyim.

Başka ne iştir?

– Diyelim torrent kullanıcıları aşinadır; aXXo kullanıcısının takip ediyorsunuz. Onun ilgili sitedeki RSS URL’sini verirseniz, aXXo accountuna yeni film eklenidiğinde sistem otomatik olarak sizin hesabınıza o filmi çekiyor (takip etme faslı olmuyor artık).

– Arkadaşlarım da benim neler izlediğimiz görsün dediğinizde, sevdiklerinizi listenize ekliyorsunuz, “abi yeni film URL şu” demeden sizin izlediklerinizi onlarda izleyebiliyorlar (Google Reader’ın put.io içine olduğunu hayal edin :D).


EN BOMBA OLAYI NEDİR?

– Henüz “pek yakında” ibaresi olsa da en en havalı olayı sistemin, filminizi sisteme yani siteye yüklediniz. Siteden ister web üzerinden ister cep telinden – iPhone özellikle- (bu kısım pek yakında), ister PS3’ünüz aracılığı ile filmi izleyebilmeniz.

Cep telefonu formatına filmleri çevirmek tam bir acıdır biliyorsunuz, put.io bu acımızı da hafifletmiş olacak bu servisleri ile. Eve gitmeden cep telinden Lost’un yeni sezonunu izleyip heyecanlanabileceğiz.

Her kullanıcının 50 GB’lık alanı ve 150 GB’lık bandwith (izleme için) var. Kotanız doludğunda itina ile eski dosyalarınızı siliyorsunuz serverdan. Put.io süreç içinde Beta saffasından çıkınca Rapidshare gibi paralı olacak (sonra aaa paralı oldu demeyin, zaten paralı olacak :P).

Tüm teknik özellikleri şurdan okuyabilirsiniz.

… ve günün anlam ve önemi kısmına geliyoruz. Öncelikle destekleri için Pilli ekibine ve tabi ki Aylin Yalçınkaya’ya çok teşekkürler 😀

Bu ağız sulandıran, şahane sistemi test etmek için Bigucanlar için 5 adet “Beta kullanıcı davetiyesi” hakkımız oldu (bizim hesaplarımız hariç).

1. DAVETİYE –  Kayıtsız şartsız Ozzy’nin
İlk davetiyemizi uzun zamandır sitemizin tüm film haberlerini şenlendiren, bilgi dağarcığı ile bizi bizden alan Ozzy‘ye verdik gitti. Haberleri için kaynak bilgilerini ona yönlendiriyoruz put.io ile :))

Diğer davetiyeleri de bu hafta içinde verme niyetindeyiz. Bigumigu’yu kim takip ederse onun olacak şimdiden belirtiyim ;)))

2. DAVETİYE – Star Trek sorusuna en hızlı yanıtı veren mfyz
3. DAVETİYE – Back To The Future sorusuna en hızlı yanıtı veren ferhatt
4. DAVETİYE – Coraline yanıtı ile tims@h
5. DAVETİYE – Titanik yanıtı ile yucelyilmaz