Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pizza Siparişi Alarak Dil Öğrenen Öğrenciler

Pizza Siparişi Alarak Dil Öğrenen Öğrenciler

“Hello Pizza” projesiyle, Brezilya’daki dil okulu öğrencileri, Kaliforniyalı müşterilerin telefonla pizza siparişini alıyor ve ingilizce pratik yapma imkanı buluyor.

Brezilya’daki dil okulu CNA, Los Angeles’taki pizzacı Bella Vista ve FCB Brezilya reklam ajansı bir araya gelerek herkesin kazandığı, güzel bir projeye imza atmış: “Hello Pizza”

São Paulo’daki CNA dil okulu öğrencileri, Kaliforniya’daki Bella Vista pizzacısının müşterilerinden telefonda ingilizce sipariş alarak, ana dili ingilizce olan insanlarla konuşma fırsatı buluyor ve böylece dillerini geliştiriyorlar. Projede kazanan sadece öğrenciler değil: Müşteriler siparişlerini verirken öğrencilerle ne kadar uzun konuşurlarsa, o kadar indirim kazanıyorlar.

Süreç şöyle işliyor: Pizza siparişi vermek için pizzacıyı arayan Kaliforniyalıların önüne iki seçenek çıkıyor. 1’e basarlarsa hiç Brezilya’ya bulaşmadan dükkana bağlanarak sipariş veriyorlar, 2’ye basarlarsa Brezilyalı öğrencilere sipariş veriyorlar. Müşterilerden gelen aramalar mobil uygulama yardımıyla Brezilyalı öğrencilere yönlendiriliyor. Telefonla alınan sipariş, restorandaki özel yazıcıdan yazılı olarak çıkıyor.

Projenin belki de en güzel kısmı diğer işletmeleri de teşvik ediyor olması. Hello Pizza projesine katılmak için tek gereklilik bir telefon ve internet bağlantısı olan bir bilgisayar. Proje için hazırlanan özel uygulama ve telefon transferini gerçekleştiren teknoloji CNA tarafından temin ediliyor.

Görsel; Youtube