Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oyunculara Yalnızlığı Hissettiren, Huzur Dolu PS3 Oyunu – Journey

Oyunculara Yalnızlığı Hissettiren, Huzur Dolu PS3 Oyunu – Journey

Geçenlerde Techcoctail'de okuduğum, oyun içi birkaç fotoğrafından bile hemen ilgimi çekmeyi başaran bu oyun haberi, konsol oyuncularının beğenisini kazanabilecek nitelikte.

Oyunculara oyun atmosferini birebir yaşatan oyunları, özellikle ambiyans olanlarını geliştiren firma ThatGameCompany, geçtiğimiz mart ayında Journey adındaki PS3 oyununu piyasaya sürdü.

Oyunun dikkat çeken en etkileyici tarafı, diğer aksiyon-macera oyunlardan farklı olarak oyuncuya geniş alanlarda, çöl ve benzeri ıssız yerler, yalnızlığı hissetirmeye ve karakter hareketleriyle fena şekilde kendine bağlamaya odaklı olması.

Oyun esnasında çölde kayarak ve uçarak çeşitli parıltılar toplayıp tamamladığımız görevlerde, araya giren sakin oyun müzikleri de bir hayli iyi tasarlanmış duruyor. Oyun içinde diğer online oyuncularla karşılaşmak da oyuna farklı bir katman yaratarak, yeri geldiğinde gizemli mekanları topluca keşfedebilme imkanı sunuyor.

Henüz oyunu deneme fırsatım olmadı, bu yazıyı sadece izlediğim oyun içi videolardan ve okuduğum yazıya istinaden yazdım. Aramızda oyunu deneyimleyenler olduysa, oyun hakkındaki görüşlerini duymak isterim 🙂

Bu arada unutmadan, zor beğenen GameSpot bile oyuna 9.0 puan vermiş!