Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ogilvy’nin İşe Başlayanlara Hoş Geldin Hediyesi

Ogilvy’nin İşe Başlayanlara Hoş Geldin Hediyesi

Ogilvy Cape Town’un, yeni işe başlayan çalışanlarına vermek üzere tasarladığı hoşgeldin kiti, Ogilvy kültürünün somutlaştırılmış hali.

Orijinal adıyla “Induction Box”, Ogilvy’nin prodüksiyon ayağı olan, yakın zamanda Hogarth Worlwide ile birleşen Redworks tarafından hazırlanmış. İlk bakışta basit bir kırmızı kutu gibi görünse de, aslında bir nevi ajansı tanıma ve anlama kiti.

Kutuyu hazırlama fikri şöyle çıkmış; Ogilvy, yeni işe başlayanlara kuru bir hoşgeldin yerine, Ogilvy&Mather’dan bir parça vermek istemiş. Sonuçta da, ajansın kimliğinin ve neyi temsil ettiğinin sıkıştırılmış hali olan bu kırmızı kutuyu tasarlamış.

Hoşgeldin kiti, David Ogilvy’nin kitabı “The Eternal Pursuit of Unhappiness” (Ebedi Mutsuzluk Arayışı) ve Ogilvy’nin 8 ünlü prensibi (Cesaret, İdealizm, Merak, Oyunbazlık, Dürüstlük, Önsezi, Özgür Ruhlu Olma, Kararlılık) temel alınarak hazırlanmış. Kutunun içinde bu 8 ünlü prensibin elle tutulur, eğlenceli, ilginç, simgesel karşılıkları bulunuyor.

Bu yılın One Show tasarım ödülü adayları arasında yer alan Hoşgeldin kiti, ilk iş gününde alınabilecek ilginç ve kıymetli hediyelerden biri olsa gerek.

Görsel; Oglivy