Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oduncunun Meslek Hastalığı: Engel Olamadığı Gözyaşları

Oduncunun Meslek Hastalığı: Engel Olamadığı Gözyaşları

Tears for Trees, yasa dışı yoldan ağaç kesen oduncuları duygulandıran elektrikli testere yağı.

Agent Green, çevresel suçları araştırıp, bunları stratejik bir şekilde ortaya çıkaran, çevreyi korumak ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak gayesiyle 2009 yılında Romanya’da kurulan bir organizasyon.

Romanya’nın bakir kalan son ormanlarını, illegal ağaç kesen odunculardan korumayı kendine misyon edinen Agent Green, Publicis Brussels’la bir araya geldi ve yasa dışı yoldan ağaç kesen oduncuları yaptıklarına pişman eden bir elektrikli testere yağı hazırladı.

Biber gazı yapımında kullanılan içeriklerin aynısı kullanılarak hazırlanan yağ, benzinle karışınca kimyasal tepkimeye giriyor. Elektrikli testere çalıştırıldığında ortaya bir gaz bulutu çıkıyor ve gözler yaşla doluyor…

Tears for Trees” (Ağaçlar İçin Gözyaşları) adındaki elektrikli testere yağından ücretsiz numuneler Romanya’da oduncuların yağ ve petrol satın aldığı, savunmasız ormanların yakınında konumlanan yerel dükkanlara dağıtıldı.

Diğer yağlardan daha ilgi çekici ambalaja sahip olan Tears for Trees ile amaçlanan oduncuların dikkatini çekmek ve bu yağı kullanmak istemelerini sağlamaktı. Oduncular, acı gerçekle yağı kullandıktan sonra kutunun arkasındaki uyarıyı okuduktan sonra yüzleşti.

Tears for Trees, tek başına Romanya’daki ormanların korunması için yeterli değil. Organizasyon, kendini ormanların ve çevrenin korunmasına adamış saha ekipleriyle illegal ağaç kesilmemesi için kontroller yapıyor ve daha büyük ölçekli hareket ediyor.

Ağaç katliamına engel olmak isteyenler, organizasyon ekiplerinin sahada kullandığı ürünlere Agent Green’in çevrimiçi mağazası üzerinden sponsor olabiliyor.

Künye:

Müşteri: Agent Green Romania
Başlık: “Tears for Trees”
Ajans: Publicis Brussels
Yaratıcı Yönetmenler: Tom Berth, Geert De Rocker
Dijital Yaratıcı Yönetmen: Naïm Baddich
Yaratıcı Ekip: Marc Richard Vander Heyden, Kermit Cota
Metin Yazarı: Maarten De Maayer
Grafik Tasarımcı: Christophe Vantricht
Dijital Yapımcı: Tanguy De Kelver
Web Geliştirme: Everything is Fun
Web Tasarım: Jérémie Acquisito
Hesap Yöneticisi: Amandine Clio
Stratejik Planlama: Philippe Gérin
Film Yapım: Muna Baradi

Görsel: YouTube