Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ninja Kaplumbağalar LEGO Aksiyon Figürüne Dönüşürse

Ninja Kaplumbağalar LEGO Aksiyon Figürüne Dönüşürse

Teljesnegyzet'ın "Teenage Mutant Ninja Turtles" isimli LEGO aksiyon figür seti, LEGO Ideas'ta oylanıyor.

Leonardo, Donatello, Raphael ve Michelangelo…. Onlar yalnızca İtalyan Rönesansı’nın ünlü sanatçılarına ait isimler değil. Bir nesil için bu isimler; kanalizasyonda yaşayan ve suçla savaşan dört kaplumbağayı da akla getiriyor. Ninja Kaplumbağalar (orijinal adıyla Teenage Mutant Ninja Turtles), 80’li ve 90’lı yıllarda televizyonda; He-Man, GI Joe ve Transformers’a rakip olan unutulmaz çizgi film serilerinden biriydi.

Orijinal Teenage Mutant Ninja Turtles, 1980’lerin sonlarında sahneye çıkmıştı ve benzersiz aksiyon, mizah ve ergenlik kaygısı karışımıyla izleyicileri büyülemişti. Konsept, sıçan ustaları Splinter tarafından ninjutsu sanatında eğitilen dört antropomorfik kaplumbağa, Leonardo, Raphael, Donatello ve Michelangelo etrafında dönüyordu. Pizza aşkıyla yaşayan bu karakterler, kötü kalpli Shredder ve onun Foot Clan’ıyla New York şehrinin kanalizasyonlarında savaştılar. Kötülerle savaşırken; Leonardo katanasını, Raphael sai’sini, Donatello asasını ve Michelangelo mınçıkasını kullanıyordu.

Teenage Mutant Ninja Turtles, LEGO Ideas’ta oylanıyor

İnsansı özelliklere sahip olacak şekilde mutasyona uğramış dört kanunsuz kaplumbağa, dövüş sanatlarının eklektik bir karışımını ve özel dövüş silahlarını kullanarak New York sokaklarında suçla savaşıyordu. LEGO tutkunu Teljesnegyzet, çocukluğumuzda içimize işleyen bu yaratıklara olan ilgisini, kendi tasarladığı LEGO tabanlı aksiyon figürü setiyle göstermek istemiş. Böylece süper kahraman kıyafetleri içindeki dört kaplumbağanın oldukça gerçekçi bir temsili olan LEGO Ideas TMNT seti doğmuş. Sette, dört farklı renkte bandanaları ile kaplumbağalar ve özel savunma silahları yer alıyor. Her kaplumbağanın kemer tokasında isminin baş harfi yazılı. Kaplumbağaların her biri de yeşilin farklı bir tonunda.

Tasarımcı Teljesnegyzet, süper kahraman dörtlüsünün tamamının toplamda yaklaşık 2.522 LEGO bloğu kullandığını, bunun da figürleri oldukça karmaşık bir yapı haline getirdiğini belirtiyor. Teljesnegyzet’in projeyle ilgili açıklamalarının tamamı şöyle:

“Bu fikir, 1987 çizgi film serisi Teenage Mutant Ninja Turtles’ın antropomorfik kaplumbağa kahramanları Leonardo, Donatello, Raphael ve Michelangelo’nun parçalarla yapılan bir grup figüründen oluşuyor. 2.522 LEGO parçasından yapılmışlardır, tamamen mafsallıdırlar ve ilgili silahlarla donatılmıştırlar. Bunları yaptım çünkü parçalarla yapılan figürler yapmayı seviyorum. Bunun harika bir LEGO seti olacağına inanıyorum çünkü Teenage Mutant Ninja Turtles serisi hala popüler ve hayranları karakterlerin figürlerini yapıp sergilemeyi çok istiyor.”

Teljesnegyzet’in Ninja Kaplumbağaları, LEGO tutkunlarının eserlerini paylaşmak ve favorilerine oy vermek için bir araya geldiği çevrim içi bir topluluk olan LEGO Ideas forumunda oylanıyor. Teljesnegyzet’in seti, şu anda 2.000’i aşkın oyla ak imrenilen 10.000 oy hedefine doğru yürüyor. Proje için yapılan yorumlar da çok olumlu. Dolayısıyla bu setin LEGO tarafından resmi olarak bir ürüne dönüştürülmesi de gayet olası.

Ne dersiniz, böyle bir setiniz olsun ister miydiniz?

Görsel: LEGO Ideas