“Kısa Film Okulu: Kavramdan Ekrana Vizyon Yaratmak”, geleceğin sinemacılarına yönelik olarak hazırlanmış iki haftalık yoğunlaştırılmış bir film yapım kampı. Program; hikâye anlatımı, yönetmenlik, sinematografi, kurgu ve yapımın temellerine odaklanıyor. Program kapsamında katılımcılar, sektörün deneyimli isimlerinin ve tanınmış bir konuk yönetmenin rehberliğinde uygulamalı atölye çalışmalarına, grup projelerine ve tartışmalara aktif olarak katılabilecek.
Program, her katılımcının (veya grubun) sonunda tamamlanmış, iyi işlenmiş bir kısa film veya sahne üretmesini sağlayacak şekilde tasarlanmış. Teori ve uygulamalar ayrı faaliyetler olarak kurgulanmamış, doğrudan film yapım sürecine entegre edilmiş.
Zeki Demirkubuz ile özel söyleşi
Film yapım sürecinde farklı alan ve aşamalarda uzmanlaşmış deneyimli sinemacı ve profesyoneller programda rehber eğitmenlik yapacak. Bu isimlerin listesi şöyle: Mohammad Mouselmani, Ali Derya Nesin, Aziz Alaca, İdris Meydi, Ali Aga, Elif Kayalar ve Tuvana Simin Günay. Program tarihlerinde yönetmen Zeki Demirkubuz ile bir söyleşi ve soru cevap etkinliği gerçekleştirilecek.
Organizasyonu Lübnanlı film yapımcısı Mohammad Mouselmani gerçekleştiriyor.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Kimler katılabilir?
Programın hedef kitlesi; film yapımının temellerini öğrenmek isteyen, az veya orta düzeyde deneyime sahip bireyler, film öğrencileri ve meraklılar. Bu kitle içerisinden, atölye çalışmalarına aktif olarak katılmaya ve bir eser ortaya koymaya istekli herkes için uygun bir atölye olduğu duyurulmuş. Katılım için 18 yaş üzeri olma şartı var. Verimli ve kaliteli bir öğrenme deneyimi sağlayabilmek için en çok 40 katılımcı kabul edilecek.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Program çizelgesi aşağıdaki gibi:
Programın detayları, başvuru, konum, ulaşım detayları ve diğer detaylar için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
Arkhé Projesi nedir?
Arkhé Projesi 2014 yılında, Nesin Matematik Köyü’nde (Şirince,İzmir) doğdu. Yıllar içinde büyüyerek etkinlik yaptığı mekanlara sığamaz oldu ve 2019’da Matematik Köyü’nün hemen yanındaki bir zeytinliğe taşındı. Şimdi kendi arazisinde, şehrin gürültüsünden uzakta, akademik özgürlüğün kısıtlanmadığı bağımsız bir mekanda devam ediyor. Doğa ile iç içe olan bu zeytinlikte; konularında uzman eğitmenlerin ders verdiği, Şirince’nin geleneksel mimarisi ve çevre ile uyumlu bir kampüs inşa etmişler.
Programın ücretli olup olmadığıyla ilgili bilgi bekliyoruz. Bilgi geldiğinde haberi güncelleyeceğiz.
Görsel: Arkhé