Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Markalı Facebook Kapak Fotoğrafları (Volkswagen, Mountain Dew, Smart)

Markalı Facebook Kapak Fotoğrafları (Volkswagen, Mountain Dew, Smart)

Farketmişsinizdir, Facebook profillerinde bir süre önce açıklanan Zaman Tüneli (Timeline) özelliği herkese açıldı. 

Yeni tasarıma geçiş ile kapak alanı için markalar kendi fotoğraf önerilerini tüketiciler ile paylaşmaya başladılar. Hatırlarsınız benzer bir furya, daha önce yine profillerin değiştiği zamanda markalar tarafından sahiplenilmişti. Benzer uygulamalar TR'de de geliştirilmişti.

Şimdi bahsettiğimiz Zaman Tüneli ve kapak fotoğrafı konusunda ilk iletişim yapan marka Kasım ayında Volkswagen oldu. Kendi bloglarından yayınladıkları yeni Beetle görüntüsü ile hem arabanın yenilennmesini hem de profillerin güncellenmesini eğlenceli bir mesaj ile paylaştılar.

Kısa bir süre sonra Mountain Dew benzer mantıkta bir uygulama hayata geçirdi. Uygulamayı yükleyip içinden sevdiğiniz resimleri profil fotoğrafınız yapmanız mümkün. Açıkçası ben Mountain Dew'in kocaman logolu resimlerini kapak resmi yapmayacağımdan pek sevemedim (havalı gelmedi ne yapabilirim :))

En son olarak Smart İngiltere, bu kapak fotoğrafları için bir Smart Cover uygulamasını geliştirdi. Uygulama kullanıcının kendi kişisel verilerinden ortaya çıkan içerikleri kapak resmine çeviriyor.. Seçeneklerden birisi kişisel bir infografik, diğeri ise mozaik fotoğraf.

Smart'ın uygulaması benim Facebook profilimde düzgün çalışmasa da en sevdiğim ve kullanabilirim dediğim uygulama o oldu. Siz markaların bu tür bir içeriğini kullanmayı düşünür müydünüz?