Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kredi Kartı ile Bahşiş Bırakma: Yeni Nesil Bahşiş Kutusu DipJar

Kredi Kartı ile Bahşiş Bırakma: Yeni Nesil Bahşiş Kutusu DipJar

Kredi kartlarının hayatımıza girmesi ile bahşiş kültürünün zarar görmesinin önüne geçen DipJar bir elektronik bahşiş kutusu.

Kafeler hızlı geçen günler arasında nefes almak için tercih ettiğimiz ilk adresler, garsonlar da gün boyunca bizimle güler yüzle sohbet eden belki tek insan olabiliyor. Alışverişlerde kredi kartı kullanmaya başladığımızdan beri yüzümüzü güldüren ya da bizi mutlu eden insanlara karşılığında bir şıklık yapmak isteğinden çıkan bahşiş bırakma kültürü de sekteye uğradı. DipJar da kurulma hikayesini gayet tatlı anlatıyor ama özetlemek gerekirse projenin çıkışı da buradan geliyor.
Eskisi gibi nakit ödemelerin ardından bırakılan bahşişler kalmadığı için geliştirilmiş DİpJar, garsonların emeklerini daha anlamlı kılmak ve bahşiş bırakmayı kredi kartı gerçeğiyle yeniden kültüre kazandırmak için var. Boşalan bahşiş kutularının yeni versiyonu DipJar sayesinde artık nakit, bozukluk taşımıyorsanız bile kredi kartınızla kutuya para atar gibi, bu alışkanlığı devam ettirerek bahşiş bırakabiliyorsunuz.
Kafeler DipJar kutusu için talepte bulunuyorlar, ellerine geçtiğinde de isim ve mekan ile bilgisi ile birlikte ınternet sitesinden sisteme kayıt oluyorlar. Böylece DipJar sistemine giren mekanlar otomatikman ziyaretçilerin kredi kartı ile 1 dolar bahşiş bırakabilecekleri fırsatı yaratmış oluyorlar. Kutuya para atar gibi DipJar’a kredi kartınızı dik şekilde sokup çıkarıyorsunuz.