Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kafatasınızla Müzik Dinleme Deneyimi

Kafatasınızla Müzik Dinleme Deneyimi

Kemik üzerinden ses ileten teknolojiden yararlanan BATBAND, müziği kulaklık yerine kafatasınız aracılığıyla dinlemeye davet ediyor.

Başlık sonrasında kemikten ses ileten teknolojiyle halihazırda tanışıklığımız olduğunu düşünüyorsanız, haklısınız. İlerleyen yaşlarda duyma sorunu çekenlerin kullandığı kulak cihazı ve yüksek sesli ya da su altındaki ortamlarda iletişim kurmak amacıyla geliştirilmiş ürünler söz konusu teknolojiden yararlanıyor. Çok sık olmasa da piyasaya çıkan kulaklıksız ürünlerde de bu teknolojinin varlığını görüyoruz. Hayatı eğlenceli hale getirmeyi görev edinen firma StudioBananaThings‘in geliştirdiği BATBAND de kulaklık kullanmanın etraftan izole edici durumunu önlemek amacıyla bu ürünlerin arasında yerini aldı.

Yüksek çözünürlüklü ses performansını kafatasınızın tamamından hissetmenizi vaat eden BATBAND dönüştürücüleri, benzerlerinden farklı olarak kulağın üst kısmında konumlanıyor. Bu da ses kafanızın içinden dışarı doğru çıkıyormuş gibi bir etki veriyormuş.

Çoklu işleve ve fütüristik tasarıma sahip ürün içine gömülü mikrofonla da telefon görüşmesi yapmanıza imkan veriyormuş. Böylece telefon görüşmesi yaptığınız kişi de kafatasınızın içinden konuşuyormuş gibi bir hisse kapılabiliyorsunuz.

Kickstarter kampanyasında hedeflediği günün çok öncesinde amaçladığı miktardan fazlasını toplayan ürünün prototip denemeleriyle hazırlanmış tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

https://www.kickstarter.com/projects/ostrich-pillow/batband/

Görsel; Kickstarter