Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı

Jamie Oliver TED Prize 2010’u kazandı!

Bizim haşarı aşçı Jamie mutfaktaki pratik yeteneği ve samimi iletişimi sayesinde elde ettiği şöhreti ve serveti ile yetinmemiş, İngiltere okullarındaki beslenme programının en baştan tasarlanması ve iyileştirilmesi için çeşitli kampanyalar düzenleyerek sonunda bu konuda hükümetle ortak projelere imza atmayı başarmıştı.

TEDPrize adı altında her yıl verilen ödül de bu yıl Jamie’nin oldu. Jamie’nin ödülü kazanmasında ana etken olan başarıları şöyle özetlenmiş:

Jamie’s School Dinners / Beni Daha İyi Besle kampanyası Birleşik Krallık hükümetini okullarda verilen öğle yemeklerini elden geçirmek üzere 1 milyar ABD doları yatırım yapmak üzere baskı yarattı.
The Fifteen Foundation adında bir organizasyon kurdu, 18-24 yaş arasındaki suça eğilimli risk grubundaki gençlere şef eğitimi vererek onları topluma kazandırdı. The Fifteen aynı zamanda bu gençlerin çalıştıkları bir restoran ve Amsterdam, Cornwell ve Melbourne’da da şubeleri açıldı.
Jamie Oliver’s Food Revolution USA adında yeni bir programı 2010’da ABC’de yayınlanmaya başlayacak ve Jamie, eğlenceli ve sağlıklı beslenme vizyonunu ABD’ye de taşıyacak.
– 12 televizyon serisi şu ana kadar 130 ülkede yayınlandı.
– 10 yemek kitabı 29 dile çevrildi, 56 ülkede neredeyse 24 milyon kopya satıldı.

Detaylar haber bağlantısında.

Jamie’nin Amerika Birleşik Devletleri macerasıyla ilgili bir haber daha yapmayı planlıyorum bu hafta.