Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram’ın ve Türkiye’nin Zengin Çocukları

Instagram’ın ve Türkiye’nin Zengin Çocukları

Zengin ve lüks yaşam standartları olan ailelerinin çocukları, Instagram'da da farklılaşıyor.

Ekonomik dalgalanmalar ve kriz sonrası doğan fırsatlar serbest piyasanın kendi zenginlerini yaratmasını sağlıyor. Sanayi devrimi öncesinde zengin olmanın karşılığında asil bir ailenin üyesi olup soylu olmak yer alıyordu. Eğer isminizin önünde sör, dük, kral gibi ünvanlar yer almıyorsa zaten zengin olmanızı kimse beklemiyordu sizden. Değişen dünya düzeniyle doğan zenginler 5 6 kuşak öncesinde bu durumlarından bahsedemeyebiliyor.

Sosyal medyanın en klişe hareketleri olan kahve kupası, yemek ve yurtdışı ziyaretleri de bu ekonomik durum sergileme hissine dayanabilir. Egonun okşanması ve bir anda pek çok kişiye o anda sahip olamayacakları bir şeyi göstermek teknolojinin handikapları arasında yer alabilir.


Kaynak

Instagram üzerinde yer alan 
Rich Kids of Instagram hesabı dünyanın farklı noktalarında gerçekten zengin olan çocukların fotoğraflarını derleyen bir hesap. Aile zenginliğini kullanarak altın, araba, mücevher, yat, uçak gibi eşyalara sahip olduklarını gösteriyorlar. Tabii bu şekilde sıralayınca hepsinin klişeleştiğini de gözlemleyebiliyoruz. Çünkü her ekonomik sınıf içinde farklı zenginlik ispatları kullanılıyor.

Rich Kids of Instagram hesabının Türkiye’deki yansıması da 
Rich Kids of Turkey olarak yer alıyor. Aynı konsept ve içerikle yayın yapan hesap Instagram üzerindeki zengin Türk çocuklarının zenglik aşılayan fotoğraflarını derliyor. Bir kısmı Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayan bu çocukların bir kısmı da bulunduğumuz şehrin zengin muhitlerinde hayatına devam ediyor.


Kaynak

Bu yerel hesabı, Rich Kids of Instagram küresel hesabından ayıran yegane özellik orta sınıf içerik üreticilerinin zeka parıltıları ve fotoğrafların altına yapılan yorumlar. Twitter’da parlayan #richkidsofturkey etiketiyle yerel internet kültürüne ait çok fazla içerik üretildi ve paylaşıldı.

İnternet ve iletişim kolaylığı sınıflar arasındaki uçurumu azaltıyor. İmrenerek dinlediğimiz müzisyenlerle iletişime geçmemizi hatta Barack Obama, Elon Musk gibi isimlerle soru cevap yapmamızı sağlıyor. Rich Kids of Turkey gibi hesaplar da bu iletişimin ve kolaylığın gösterişli yüzünü yansıtıyor.


Kaynak


Kaynak


Kaynak


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?’http’:’https’;if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+”://platform.twitter.com/widgets.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,”script”,”twitter-wjs”);

Görsel; Rich Kids of Turkey