Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram’da Yemek Fotoğrafı Paylaşma Modası Hayırlara Vesile Oldu

Instagram’da Yemek Fotoğrafı Paylaşma Modası Hayırlara Vesile Oldu

Food Share Filter, Instagram'da paylaşılan yemek fotoğrafları aracılığıyla yardıma muhtaç aç insanlara yardım gönderiyor.

Food Share Filter, insanoğlunun bitmek tükenmek bilmeyen yediğinin, içtiğinin fotoğrafını paylaşma çılgınlığına yeni bir boyut getirerek, bu davranışı hayır olayına çeviriyor. Fazla kontrastlı hamburgerleriniz, cheesecake’leriniz artık Manos Unidas tarafından El Salvador’daki bir hayır kurumu vasıtasıyla yardıma muhtaç insanlara bağışa dönüşecek.

Şimdilerde yemek pornosu adı da verilen, görsel ağırlıklı ağlar Tumblr, Pinterest’te en az moda fotoğrafları kadar ilgi gören yemek fotoğraflarının ilham verdiği proje ile DDB İspanya’nın yaratıcı yönetmeni Nerea Cierco’nun ve ekibi genç insanlara ulaşmanın Instagram’daki bu trendte bulmuş.
Gençler hali hazırda fotoğraflarını değişik uygulamalarla ve filtrelerle değiştirmeye ve paylaşmaya alışık, bu uygulamalar için para ödemeye de. Bunun yardıma çevrilmesi için bir fırsat olduğunu düşünen ajans, Food Share Filter isimli filtreyi geliştirmiş. Yemeğinizin fotoğrafını paylaşırken bu filtreyi seçiyorsunuz, Instagram’da fotoğrafınızı bu filtre ile paylaşıyorsunuz. Paylaştığınızda etiketi de kullanmış oluyorsunuz ve ‘bu fotoğraf milyonlarca insanı açlıktan kurtarmak için yardım ediyor’ ibaresi Instagram hesabınızda fotoğrafla birlikte beliriyor, böylece uygulama üzerinden ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmuş oluyorsunuz.
Projenin sloganı; “Eğer yemeğini paylaşıyorsan, gerçekten paylaş.”