Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hong Kong Ballet Baleye Çoşku ve Hareket Getiriyor

Hong Kong Ballet Baleye Çoşku ve Hareket Getiriyor

Hong Kong Ballet 40. yılı için hazırladığı filmde balenin renkli ve eğlenceli yanını sunarken Hong Kong kültürüne dokunuşlar yapıyor.

Sakinliği ve estetik hareketleri ile ruha dinginlik veren bale gösterilerine karşı Hong Kong Ballet ekibi heyecanlı ve dinamik bir gösteri ile karşımıza çıkıyor. Design Army ajansı Hong Kong Ballet’in 40. yılını pastel tonları ve dansçıları izlemeye gelen birkaç yaşlı teyzeyle beraber kutluyor. Never standing still (Asla ayakta durma) sloganıyla yola çıkan ajans tanıdık figürleri gerçeküstü stil ve fikirle birleştirerek izleyiciye sunuyor.

Aksiyon filmlerinin kültleşmiş sahnelerinin ve hareketlerinin Hong Kong ile özdeşleşmesine dikkat çeken yönetmen Dean Alexander, bu figürleri bale ile birleştiriyor. Görüntü yönetmeninin çekim açılarında aksiyon sahnelerine atıfta bulunması etkiyi bütünleştiriyor. Öte yandan film mimari açıdan da farklı bir yaklaşım sunuyor. Design Army yaratıcı şefi Pum Lefebure pastel renklerin baskın olduğu bir apartmanın önünde ve tüm metropolün arka planda kaldığı sahneler için filme mimarı açıdan bir değer kattığını ifade ediyor.

3 bölümden oluşan dans gösterisi

Modern bale izleyicisine yönelik bir proje hazırlamak isteyen yönetmen bunu başarmak için izleyici kitlesinin anlayabileceği kültürel ve küresel ikonlar üzerinden hareket ediyor. Hong Kong kültürüne özgü pembe aslan, yemekler, pastel mimari yapılar gibi ikonlar; basketbol, emojiler, atletik spor giyim tarzı gibi küresel trendlerle birleştirilerek bir harman oluşturulmuş. Koreografi de yerleştirilen ikonlar gibi farklı tarzlara sahip. Lefebure tek boyutlu bir çalışma hazırlamak yerine çeşitli alanlara dokunarak klasik baleden ziyade hareketli ve canlı sahneler yaratmak istemiş. Klasik bale figürleriyle açılışı yapılan film, ikinci kısımda çağdaş hip-hop figürlerine dönüşüyor. Son bölümde ise benzersiz bir Kung Fu eklentisiyl Hong Kong’un tanınmış yanını izleyiciye sunuyor. Ekipte koreograf olan sanat yönetmeni Septime Webre’ın üç bölüm için hazırladığı farklı tarz, müziğin ritmiyle beraber filmin bütünlüğünü sağlarken, her bölüm için farklı bir hikayeye sunuyor.

Filmin yanı sıra Hong Kong Ballet 40. yılı ve sezon içerisinde sergileyecekleri gösterilerin afişleri için yönetmen Dean Alexander fotoğraf çekimleri gerçekleştirdi. Film ve fotoğraf çekimleri birkaç gün içerisinde tamamlandı. Kampanya Hong Kong Ballet tanıtımını sağlarken baleye bakış açısını da değiştiriyor.

 

Künye

Müşteri: Hong Kong Ballet
Sanat Yönetmeni: Septime Webre
Oyuncular: Hong Kong Ballet
Ajans: Design Army
CCO: Pum Lefebure
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Heloise Condroyer, Mariela Hsu
Sanat Yönetmeni: Gaby Hernandez
Kıdemli Tasarımcı: Dany Vo
Yönetmen: Dean Alexander
Editör: David Grossbach
Yardımcı Yönetmen: Erin Winebrenner
Yapımcı: Mikyung Kim, MKIM & CO, Vivien Wong
Stilist: Billy Lau, Flow Films
Ses: Nylon Studio, Sydney
Renklendirme: Parker Jarvie, Company 3, New York

Görsel: Hong Kong Ballet, Dean Alexander, Design Army