Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hamak Gibi Asılan Kumaş Küvet

Hamak Gibi Asılan Kumaş Küvet

LIXIL Corporation, DESIGNART Tokyo 2024 festivalinde, çıkarılabilir bir kumaş küvet olan Bathtope'u tanıttı.

Kullanıcı Bathtope’u sıcak veya soğuk suyla doldurabiliyor ve işi bittiğinde katlayıp bir yere kaldırabiliyor. Banyosunda küvet isteyen ancak bunu yapma imkanı veya izni olmayanlar ile alanın çok küçük olması nedeniyle küvetten mahrum kalanlar için düşünülmüş bir ürün. Çıkarılabilir küvet kumaştan yapıldığından bulunduğu mekanın boyutuna ve formuna uyum sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar banyo dar olsa bile bağdaş kurarak oturabiliyor.

LIXIL Corporation, sızıntı riskini azaltmak için her küvetin yalnızca tek bir kumaş tabakasından yapıldığını vurguluyor. Çünkü parçaların birbirine yamanmaları durumunda dikişler aşınabilir ve kumaş parçalanabilir. Bathtope’un tasarımının ilham kaynağı ise origami. Tek bir kumaş tabakasından kesilip katlanması bu ilhamın yansıması. Kullanıcıların Bathtope’u banyolarına asmaları için, duvarlara kancalar takmaları gerekiyor.

İşin bitince katlayıp dolaba kaldır

LIXIL Corporation, çıkarılabilir kumaş küveti 26 Kasım 2024’ten itibaren piyasaya süreceğini ve bu çıkışın şirketin 100. yıldönümüne denk geldiğini açıklamış. DESIGNART Tokyo 2024 ziyaretçileri, 27 Ekim’e kadar Japonya’nın World Kita Aoyama kentinde devam edecek olan sergide, bu kumaş küveti görebilecek.

Çadır Gibi İstediğiniz Yere Kurabileceğiniz Küvet

Görsel: DESIGNART Tokyo, LIXIL Corporation