Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gölge Performanslarıyla Ruh Sağlığı Farkındalığı

Gölge Performanslarıyla Ruh Sağlığı Farkındalığı

Fransız dans ikilisi Claire & Antho, ruh sağlığıyla ilgili mücadele veren insanların savaştığı karanlığı gölge sanatıyla anlatıyor.

İnsan yaşamı çoğunlukla, ışık ve gölge arasındaki günlük bir savaştan ibaret. Özellikle ruh sağlığı söz konusu olduğunda toplumun karanlık yanı temsil etmesi oldukça üzücü. Çeşitli tabular, zorbalıklar, önyargılar nedeniyle rahatsızlık yaşayan kişilerin bu durumu dışa vurmamak için büyük bir çaba harcaması kaçınılmaz hale geliyor. Fransız dans ikilisi Claire & Antho, bu toplumsal sorunları sanatsal bir şekilde ifade etmek için gölge sanatıyla dansı birleştirmiş.

İkili, başkalarını zihinsel sağlık ve diğer hassas konular hakkında eğitmek için dansın gücünü kullanıyor. Dansçılar performanslarına yaratıcı gölge çalışmaları kattıkça, insanların savaştığı karanlık görünür hale geliyor. Antho’nun elleri şekiller oluşturmak için ışıkların önünde hareket ederken Claire bir ekranın veya duvarın önünde dans ediyor.

Gölgeleri aşmak

Gölgelerin şekli ne olursa olsun, ortaya çıktıkları andan itibaren Claire onlarla savaşıyor. Yolun dışına atlamak ya da ellerden uzaklaşmak için elinden geleni yapıyor. Onu yakaladıklarında bile tekmeliyor, kıvranıyor ve onları geri püskürtmek için elinden geleni yapıyor. Çoğu zaman da başarılı oluyor. Bazen bunu yapmak için Antho’nun yardımına güveniyor.

İkili performanslarıyla, kendi ruh sağlığı sorunlarıyla uğraşanlara, ne kadar bunaltıcı görünürse görünsün gölgeleri aşmanın bir yolunu bulabileceklerini hatırlatıyor. Bazen bu, içsel gücünüzü harekete geçirmeyi gerektirebilir. Bazen de dışarıdan bir yardıma ihtiyacınız olduğunda bunu kabul etme cesaretini toplamak da son derece etkili olabilir.

Claire & Antho’nun performanslarının videolarını izlemek için ikiliyi Instagram’da takip edebilirsiniz.

Görsel: Claire et Antho